Cele mai mari probleme de sănătate ale femeilor de 20+ ani

Tinerețea nu ne face invincibile – iată care sunt cele mai mari probleme de sănătate ale femeilor de 20+ ani la care să fii atentă.

Când avem între 20 și 30 de ani, este greu să ne imaginăm că am putea avea probleme de sănătate cu care se confruntă de obicei persoane mai în vârstă. Totuși, adevărul este că acțiunile pe care le luam în acest moment pot avea repercusiuni, deci este important să începi să îți protejezi sănătatea cât mai curând.Melanomul

Este cel mai periculos cancer de piele, care poate apărea în orice stadiu al vieții adulte. Cu toate acestea, riscul crește pe măsură ce îmbătrânim. Când suntem mai tinere, ne putem expune pielea mai des și pentru perioade mai lungi în căutarea unui bronz, dar expunerea mare la raze ultraviolete poate provoca leziuni ale ADN-ului în celulele noastre de piele.

Protejează-ți pielea cu produse de protecție solară pe tot parcursul anului. Crema de soare nu este doar pentru vacanța la mare! Aceste produse trebuie aplicate și pe față, deci cumpără o cremă de zi sau un fond de ten cu protecție solară.

Sănătatea mentală

Din păcat,e sinuciderea este principala cauză a decesului în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 34 de ani. Este foarte important să fii conștientă de – și să protejezi – sănătatea ta mentală. Dacă te simți anxioasă sau depresivă sau pur și simplu prea stresată, fă-ți programare la un psiholog, care te poate ajuta mai mult decât crezi.

Citește și: Mituri false despre sănătatea mentală 

Fumatul

Cu cât adoptăm mai mult un obicei prost, cu atât mai mult timp are să provoace daune și cu atât mai greu devine să renunțăm. Statisticile arată că 21% dintre femeile între 16 și 24 sunt fumătoare. Fumatul poate duce la boli de inimă, cancer pulmonar și multe alte boli grave care pun viața în pericol mai târziu în viață. Scapă de această dependență!

Boli de ficat

Aceste afecțiuni apar în general la femeile de 40 de ani, dar relația pe care o ai cu alcoolul la 20+ ani joacă un rol foarte important. Mai mult, alcoolul este al treilea cel mai mare factor care crește riscul de a dezvolta cancer.

Sfatul doctorilor

Sfatul general al experților pentru a-ți proteja sănătatea în viitor este să îți verificați istoricul familiei. Dacă ai o istorie puternică a anumitor forme de cancer sau dacă sunt predominante alte afecțiuni cum ar fi boala cardiacă, accidentele vasculare cerebrale, diabetul, afecțiunile renale sau hepatice, fii foarte atentă cu sănătatea ta.

 

Citește și: Care e momentul potrivit din zi pentru a face sport? 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Catriona Harvey-Jenner)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.