Cele mai mari mistere ale corpului tau

Sigur te-ai întrebat cum de ți se sincronizează menstruația cu cea a colegei de birou. COSMO vine cu explicații la cele mai mari mistere ale corpului tău.

Fluturi în stomac

Te mai despart doar câteva ore de “întâlnirea de gradul 3” cu un tip după care ți s-au aprins călcâiele și simți cum în stomacul tău zboară haotic roiuri și roiuri de fluturi. De fapt, această senzație precede orice eveniment important (fie că e vorba de un bărbat sau de un interviu de job) al cărui final nu-l poți controla – poate ieși bine sau rău. De aceea, corpul începe să reacționeze: nervii sunt foarte sensibili și inima începe să-ți bată mai rapid – așa apar senzațiile de “fluturi în stomac” sau “inima-n gât”.

Déjà-vu

Vezi o clădire sau o persoană și, deodată, ai certitudinea faptului că le cunoști de undeva, că le-ai mai întâlnit cândva. Din păcate, îmi pare rău să te anunț, dar asta nu înseamnă că ai capacități paranormale. Oamenii de știință au demonstrat că, de fapt, este vorba de un scurtcircuit al neuronilor și de aceea procesezi evenimentele noi ca aparținând trecutului. Aceste scurtcircuite apar frecvent în perioadele în care ești stresată sau deprimată. În cazul în care ai numeroase episoade de déjà-vu, du-te la doctor pentru un control, pentru că poate fi semn de epilepsie.

5 lucruri uimitoare care se intampla cu corpul tau in timp ce dormi

Te „contaminezi” de căscat

Nu îți este somn, nici măcar nu ești obosită, dar, cu toate astea, când cineva începe să caște pe lângă tine, în mai puțin de cinci minute nu-ți mai poți ține gura închisă. Ce se întâmplă, de fapt? Nu, nu e vorba de vreun virus ciudat, explicația este simplă: avem o tendință inconștientă de a copia comportamentul altora. Iar această reacție inconștientă nu se rezumă doar la a imita căscatul, ci și gestica sau tonul vocii.

Ești cu capul în nori

Ești îndrăgostită, vezi viața în roz, cu norișori, soare și cer senin, de vară, zâmbești tot timpul, ești euforică, capabilă să înfrunți orice situație cu optimism și uiți să mănânci. Sigur te-ai întrebat ce se întâmplă cu tine în asemenea situații. Endorfinele sunt responsabile pentru starea ta, ele au același efect ca un drog – împânzesc tot corpul, dându-ți o stare plenară care, poate nu știai, dar calmează inclusiv durerile fizice.

Corpul tau vrea sa fii fericita… de azi!

Menstruația sincronizată

Ai observat că, după un timp, mentruația ta se sincronizează cu cele ale colegelelor tale de birou? Compania Tampax a comandat un studiu privind această situație ciudată și s-a demonstrat că feromonii sunt de vină pentru această stare de fapt. Mai exact, feromonii se sincronizează. Dar, ce e mai ciudat, perioada în care apare menstruația lunar la un grup de femei care stau mult timp în aceeași încăpere este dictată de o singură persoană, cea care are cei mai mulți și mai puternici feromoni.

Ai o palpitație neașteptată

Te-ai speriat, ești foarte stresată, sau tocmai ai aflat o veste șocantă – atunci ți se pare că inima te săgetează deodată și inexplicabil. De fapt, ceea ce se întâmplă e contrariul: bătăile inimii scad în intensitate și număr, iar ceea ce simți e pauza dintre două bătăi ale inimii. Asta se întâmplă pentru că ți-ai supus organismul la un șoc care a determinat o descărcare bruscă de adrenalină. În cazul în care ți se întâmplă des să suferi de palpitații, consultă un medic pentru că e posibil să fie vorba de o problemă mai gravă.

Mișcări bruște în somn

Stai liniștită, nu e vorba de nici o afecțiune. Când te pregătești să adormi, sistemul tău nervos intră în „stand-by” (inclusiv partea creierului responsabilă cu mișcarea), pe timpul somnului funcționând numai sistemul parasimpatic. Nu e nimic neobișnuit ca în timpul acestei treceri să apară mișcări involuntare ale corpului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.