Cele mai eficiente pastile de slăbit – modele, sfaturi, efecte secundare

De la ce vârsta pot lua pastile de slăbit?

Pastilele de slăbit sunt preferate de cele mai multe ori de femei, mai ales de fetele aflate în pragul adolescenței. Deși promit o silueta de vis fără efort, de foarte multe ori aceste pastile ajung să facă mai mult rău decât bine.Consumul pastilelor de slăbit este indicat cel puțin de la 17 ani în sus, deoarece în adolescență organismul este într-o continuă schimbare și pastilele de slăbit pot avea efecte neplăcute asupra metabolismului aflat în plină dezvoltare.

Este nevoie de o consultație din partea doctorului înainte de a lua pastile de slăbit?
Da, este necesară o consultație, pentru că numai opinia avizată a medicului este în măsură să decidă dacă este necesară administrarea pastilelor de slăbit.

Este nevoie de opinia avizată a doctorului, care poate recomanda pastilele ținând cont de analize și de greutatea actuală, astfel încât să nu existe nici un risc pentru sănătate.
O sa ma îngraș mai repede după ce nu mai iau pastile de slăbit?

De obicei, pastilele de slăbit nu pot garanta succesul unei siluete de invidiat. De cele mai multe ori pastilele care garantează pierderea în greutate pe o perioadă scurtă ar trebui întotdeauna evitate, pentru că pot cauza dependență. După stoparea lor pot apărea diferite efecte negative precum îngrășarea la loc sau chiar un surplus de kilograme.


Pastilele de slăbit produc dependenta?

Studiile au demonstrat că pastilele de slăbit pot să producă dependență. Printre medicamentele care dau aceste efecte se numără pastilele de slăbit chinezești și pastilele pe bază de sibutramină.


Cât costa pastilele de slăbit?

Costul pastilelor de slăbit poate varia în funcție de firma producătoare și de ingredientele pe care le conțin. Prețul acestor medicamente pornește de la 20 de lei și poate ajunge la peste 200 de lei.

Pastile de slăbit eficiente care se găsesc în farmacii

Medicii recomandă de cele mai multe ori mișcarea, un stil de viață sănătos și mai puțin utilizarea medicamentelor pentru a slăbi.

În farmacii se regăsesc o mare varietate de pastile de slăbit, iar printre acestea cele mai eficiente sunt cele naturiste. Suplimentele alimentare 100 % naturale, care au în componența lor ingrediente și vitamine ce nu dăunează sănătății sunt cele mai bune.

Pastile de slăbit foarte puternice

Din păcate, din dorința de a arăta cât mai bine, femeile ajung să consume pastile foarte puternice, care au efecte extrem de dăunătoare asupra organismului.

În această categorie se încadrează pastilele care crează dependență, nu garantează că rezultatele se mențin și pot produce dezechilibrări în organism. Printre cele mai puternice pastile de slăbit care se găsesc pe piața se numără: regenon, adipex pastile de slăbit, reductil, pastile de slăbit konjac forte sau pastilele de slăbit cu  garcinia cambogia.
Pastile de slabit cu Sibutramină

Sibutramina este o substanță foarte dăunatoare oentru organism, responsabilă pentru  irascibilitate, insuficiență cardiacă sau accidente cardiovasculare.

Pastilele de slăbit cu sibutramină induc senzația de sațietate și diminuează pofta de mâncare, dar blochează funcțiile vitale, absolut normale ale organismului. Reductil, Sibutral sau Zelium se numără printre medicamentele de slăbit care conțin un aport mare de sibutramină.


Pastile de slăbit naturiste

Cele mai puțin nocive pastile de slăbit sunt medicamentele naturiste, care nu au efecte adverse asupra organismului. În această categorie se includ pastilele de slăbit cu ananas, capsulele cu anghinare sau pastilele cu aloe vera. Acestea pot fi un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.

Ce pastile de slăbit sunt recomandate pentru sportivi?

Sportivii au nevoie de o dietă foarte echilibrată pentru creșterea performațelor. În general, le sunt recomandate suplimentele nutritive care au în componență multe vitamine și minerale.

Ce pastile de slăbit sunt considerate a fi cele mai sănătoase?

Cele mai bune pastile de slăbit sunt acelea care susțin un regim alimentar sănătos și nu pun în pericol funcțiile organismului. De obicei, aceste pastile nu promit dispariția kilogramelor în plus peste noapte și sunt asociate cu sport, plus o dieta echilibrată.

Pastile de slăbit – Efecte secundare și Contraindicații

Pastilele de slăbit pot fi foarte dăunătoare pentru sănătate dacă sunt folosite în exces și  fără avizul medicului. Principalele efecte secundare sunt:

  • Pierderea apetitului pentru mâncare – unele pastile de slăbit au anumite ingrediente care conduc la scăderea poftei de mâncare, iar de aici pot lua naștere anorexia sau problemele cu inima;
  • Constipația – este o altă cauză a lipsei de vitamine necesare pentru buna funcționare a organismului;
  • Tulburări de somn și palpitații – pastilele cu un conținut foarte ridicat de cafeină pot provoca astfel de reacții adverse.

Contraindicații

Pentru că pot avea efecte foarte dăunatoare, în special când sunt combinate cu alte medicamente, pastilele de slăbit sunt contraindicate femeilor gravide, persoanelor care suferă de hipertensiune sau diabet.

sursă foto: 123rf.com
 

3 comentarii
  1. Eu nu folosesc pastile de slabit pentru ca imi e frica de efectele secundare, dar beau in fiecare dimineata un ceai pentru slabit. Il beau ce aproape o luna si vad ca ma ajuta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.