Cele mai cool jocuri de petrecere pentru serile de Craciun

Mâncăruri nesănatoase şi băutură din belşug, oameni pe care-i cunoşti mai mult sau mai puţin (sau chiar unii pe care nu-i suporţi deloc!), muzică ce nu e tocmai pe gustul tău, eterna conversaţie despre vreme, planurile de Rev şi alte subiecte insipide… Mda, party-urile de Crăciun pot fi plictisitoare. Nu şi dacă vii cu ideea unor jocuri de petrecere care să-i facă pe toţi cei prezenţi să se simtă şi să se cunoască mai bine!

Fie că eşti tu gazda petrecerii de Crăciun, fie că participi la una ca invitată, propune aceste jocuri amuzante care să spargă gheaţa:

Mima

Avantajul acestui joc e că toată lumea îl cunoaşte şi nu ai nevoie de un decor sau de instrumente speciale pentru a-l pune în scenă. În plus, se poate juca atât în grupuri restrânse, cât şi mai numeroase. Scrie pe bucăţele de hârtie cuvinte legate de Crăciun („Moş Crăciun”, „sanie”, „om de zăpadă”, titlul unor colinde sau filme de Crăciun etc.) şi pune-le într-un bol. Împarte invitaţii în echipe, fiecare membru urmând să extragă câte un bileţel din bol şi să mimeze cuvântul scris pe el, în timp ce colegii lui de echipă trebuie să ghicească cât mai repede, în 15-20 de secunde, ce anume mimează.

Echipa care are la final cele mai multe cuvinte ghicite, şi în timp cât mai scurt, câştigă. Frumos ar fi să existe şi un premiu pentru care echipele să lupte. În loc de mimă se poate folosi desenul, doar că pentru asta ai nevoie de o tablă sau de un stativ cu coli mari de hârtie şi markere, pentru ca invitaţii să deseneze cuvântul înscris pe bileţel.

2 adevăruri şi-o minciună

Iată un joc care poate deveni deosebit de interesant, mai ales dacă îţi doreşti să cunoşti mai bine un tip pe care ai pus ochii. Sau poţi oricând să încingi atmosfera petrecerii şi să propui o temă mai „obraznică”, spre exemplu: „Care e cel mai neobişnuit loc în care ai făcut sex?” sau: „Care e fantezia ta sexuală cea mai fierbinte?”.

Ideea jocului e să propui câte o temă – ceva de sezon, gen: „Cel mai neinspirat cadou primit de Crăciun”, ceva mai erotic precum temele mai sus-amintite, sau orice îşi doresc invitaţii – oricare poate veni cu propuneri. Fiecare participant trebuie să răspundă la întrebarea în cauză, spunând două lucruri adevărate despre el şi o minciună, iar ceilalţi participanţi trebuie să identifice care este minciuna din spusele lui. Astfel, invitaţii ajung să se cunoască mai bine în timp ce se şi amuză.

Ce se ascunde în căciula lui Moş Crăciun?

Dacă tot ai casa plină de decoraţiuni de Crăciun, ia o căciuliţă de Moş Crăciun şi umple-o cu diferite obiecte, orice de prin casă care încape în ea (fructe, legume, bomboane de pom, un ceas, capsator etc.). Desigur, nimeni nu trebuie să vadă ce pui acolo. Leagă căciuliţa la capăt şi dă-o invitaţilor să o pipăie pe rând (contra-coronometru sau nu) şi să scrie fiecare pe o coală de hârtie ce obiecte crede că sunt în căciuliţă. La final, desfaci căciuliţa şi cine a ghicit cele mai multe obiecte câştigă.

Jocuri cu alcool

Alcoolul dezleagă limbile, aşa că nimeni nu va avea de obiectat dacă propui să combini jocurile cu alcoolul. Împarte invitaţii în două echipe şi desemnează câte un cuvânt legat de Crăciun pentru fiecare echipă în parte. Spre exemplu: „Moş Crăciun” şi „ren”. Citeşte apoi o poveste de Crăciun sau recită un colind. De fiecare dată când apare in text cuvântul „Moş Crăciun”, toţi membrii echipei respective trebuie să bea ceva. Cealaltă echipă va face la fel de fiecare dată când povestea pomeneşte cuvântul „ren”.

O altă variantă de joc cu alcool este ca invitaţii să cânte fiecare câte un vers dintr-un colind de Crăciun cunoscut de toţi. Când cineva încurcă sau uită versurile, trebuie să dea pe gât un pahar de alcool. Alege însă o băutură slab alcoolizată… nu vrei să te trezeşti cu invitaţi torpilaţi care nu mai vor să plece acasă!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.