Cele mai ciudate simptome de mahmureală

Pe lângă dureri de cap și stare de greață, poți experimenta și alte simptome de mahmureală. Vezi explicația…

Un mic dejun copios și o cană de cafea nu te ajută prea mult. Dar noi da… Sincer, după noaptea trecută, te așteptai cel mult să te doară capul sau să dai la „boboci”. Însă nu toate băutele sfârșesc așa; pot apărea din senin niște situații deloc cunoscute, unele simptome de mahmureală mai puțin comune. Am apelat la experți pentru a ne explica cele mai stranii simptome care-ți strică ziua de după o petrecere (fie ea și în doi sau… de una singură!). Apropo, Tequila își cere anticipat scuze!

Vreau la mamaaa…

„E ciudat că „trebuie” să o sun pe mama să-i spun că o iubesc?” Alcoolul diminuează inhibițiile, scoțându-ți la suprafață toate sentimentele, explică psihoterapeutul Miyume McKinley, iar această stare poate dura până a doua zi. Și e mai bine să-i spui asta mamei, decât fostului (în caz că ai numărul lui la îndemână).

Ne…somn

De ce te trezește mahmureala înaintea alarmei? Poate că alcoolul face să ți se taie filmul și să adormi neîntoarsă, însă are efect și asupra somnului tău în REM. Pe măsură ce alcoolul se evaporă, te vei trezi tot mai des și mai devreme. Soluția? Ține apa la îndemână și consumă un pahar de apă la fiecare pahar de alcool.

Față rotundă

Of… cum de ți s-a buhăit fața în așa hal? „Dat fiind că alcoolul deshidratează, organismul tău încearcă să-și facă rezerve de apă, făcându-te să arăți pufoasă,” susține Chrystal Kelly, estetician în Dallas. Pune două linguri răcite în congelator (sau două plicuri de ceai folosite, ținute la frigider) pe pleoape, pentru a diminua inflamația.

Dereglări la stomac

Scaun „moale”, pe bune? Băuturile pentru adulți pot stimula digestia, determinând evacuarea colonului. „O felie de pâine cu unt de arahide te-ar putea ajuta să eviți problemele legate de stomac,” spune nutriționistul Brigitte Zeitlin.

Picioare moi

Picioarele mele nu funcționează normal… Alcoolul consumat peste măsură poate avea un efect toxic asupra musculaturii, ceea ce se traduce uneori prin crampe dureroase. Ia-o ușurel și șezi blând pe canapea până-ți revii; doar de-asta s-a inventat Netflix (nu?).

Remedii verificate

Pentru ca alcoolul să nu preia conducerea organismului, se recomandă (pe lângă o gustare înainte) să bei un pahar de apă pentru fiecare shot, cocktail sau bere/vin, etc.  Asta e regula de bază. Cât despre faptul că vei merge des la baie e un lucru bun, deoarece vei începe deja să elimini din alcoolul ingerat, însă principalul beneficiu este acela că nu te vei deshidrata și nu vei avea ochii umflați și pielea uscată în zori.

Reprogramează durerea de cap

Ia o aspirină înainte să te culci, și astfel vei avea o dimineață mai ușoară (și un cap mai ușor, de fapt!). Și un duș răcoros te-ar putea ajuta, pentru că aburii alcoolului încep să se elimine prin transpirație la numai câteva ore după ce l-ai consumat.

Șterge urmele în zori

Dacă ai norocul ca aspirina să-și fi făcut efectul, nu mai ai mare lucru de reparat de dimineață. Desigur, ai toate șansele să ai fața și ochii înroșiți, însă avem leac și pentru asta. Dacă roșeața ochilor se rezolvă cu picături, pentru față vei avea nevoie de o cremă anti-roșeață. Nu o ai la îndemână? Nu-i nimic, e rândul corectorului să-și îndeplinească misiunea. Însă nu ne referim la cel clasic – bej, ci vei avea nevoie de de unul galben sau verde, care să neutralizeze roșeața. Uniformizează totul cu un fond de ten ușor, aplică un ruj aprins și gata, poți da ochii cu Noul An!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.