Cele mai bune uleiuri esentiale anticelulitice

Probabil ai încercat deja câteva creme şi loţiuni anticelulitice care promiteau marea cu sarea, dar nu te-ai ales cu nimic. Adevărul adevărat este că de celulită nu poţi scăpa decât prin chirurgie estetică, un procedeu deloc ieftin. În rest, poţi doar să reduci aspectul celulitei, şi cele mai bune rezultate în acest sens îl au uleiurile esentiale, mai cu seamă cele de scorţişoară, piper negru, grepfrut şi cedru atlas. Ia oricare dintre aceste uleiuri esentiale anticelulitice şi amestecă-le în dozajul recomandat cu un unt bio – unt de shea, de cacao, mango, murumuru sau unt de Kokum. Masează-te seara,  înainte de culcare, pentru a permite uleiului să intre în profunzime în piele pe timpul nopţii, ar dimineaţa te vei trezi cu cea mai catifelată si tonifiată piele!

Ulei esenţial de scorţişoară

Pe lângă faptul că este un afrodisiac recunoscut, uleiul esenţial de scorţişoară e un excelent tonifiant şi stimulant. Tocmai de aceea este eficient în masajele anticelulitice, iar parfumul său intens dulceag este un mare bonus, scorţişoara fiind un ingredient de bază în aromaterapie când vine vorba de tratarea depresiei, asteniei şi somnolenţei.Reţetă anticelulitică de încercat: 100 ml ulei esenţial de scorţişoară + 10 picături ulei esenţial de rozmarin. Aplică uleiul după duş, pe pielea umedă, masând zonele afectate de celulită cu mişcări circulare. Repetă masajul în fiecare seară timp de o lună.

Ulei esenţial de piper negru

Cu un miros cald, condimentat, uleiul esenţial de piper negru stimulează circulaţia sangvină şi are o acţiune accentuată de încălzire, fiind recomandat ca ingredient de bază în creme anticelulitice şi tonifiante.

Reţetă anticelulitică de încercat: 1 lingură pudră de scorţişoară + 1 lingură paprika + 1 lingură piper negru măcinat + ulei esenţial de piper negru (cât să formeze o pastă cu prafurile de mai sus). Masează zonele cu celulită timp de 4-5 minute, până pielea devine uşor roşie, apoi clăteşte cu apă rece. Repetă masajul de două ori pe săptămână şi vei observa că pielea devine mai tonifiată şi catifelată.

Ulei esenţial de grepfrut

Este eficient în tratarea zonelor afectate de celulită şi a celor cu retenţie de apă, deoarece uleiul esenţial de grepfrut este un excelent decongestionant cutanat, astringent şi drenant. În plus, are un miros plăcut, fructat, proaspăt, dulce-amărui.

Reţetă anticelulitică de încercat: 30 ml ulei din sâmburi de strugure + 3 picături ulei esenţial de grepfrut + 3 picături ulei esential de rozmarin + 3 picături ulei esential de lămâie + 5 picături ulei de lavandă. Pentru efecte maxime, masează riguros zona afectată de celulită, timp de 20 de minute, pe pielea umedă. Foloseşte mişcări circulate apăsate, ciupeşte si frământă pielea. Repetă masajul de 1-2 ori pe săptămână.

Ulei esenţial de cedru atlas

Cu un miros lemnos plăcut, uleiul esenţial de cedru atlas „atacă” celulita, depozitele de grăsime şi zonele cu retenţie de apă. În plus, este benefic pentru sistemul respirator şi circulator. Atenţie însă! Este un ulei fotosensibil, aşadar evită să te expui la soare după ce l-ai folosit. De asemenea, uleiul esenţial de cedru nu este recomandat în timpul sarcinii şi al alăptării.

Reţetă anticelulitică de încercat: 4 ml ulei esenţial de cedru atlas + 4 ml ulei esenţial de chiparos + 60 ml ulei vegetal (de migdale, cocos, argan, avocado, jojoba, macadamia, măsline etc). Aplică uleiul obţinut pe zonele cu celulită înainte să intri la duş, deoarece apa caldă va ajuta uleiul să pătrundă în profunzime în piele. Continuă să te masezi şi sub duş, pentru a activa circulaţia sangvină.

Găseşti toate aceste uleiuri esenţiale şi ingrediente naturale în farmaciile naturiste sau magazinele online de profil: www.elemental.ro, www.naturo.ro, www.mayam.eu, www.organik.ro.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise