Cele mai bune ore pentru expunerea la soare

Când locuieşti departe de litoral şi prinzi acea săptămână liberă pentru a  merge la mare, nu vrei să mai pleci de pe plajă. Singura imagine din mintea ta este momentul în care vei purta topul preferat şi umerii tăi goi vor dezvălui bronzul perfect, irezistibil.  Ştii că îţi pui pielea în pericol, dar nu poţi rezista tentaţiei de a te expune cât mai mult la soare. De aceea trebuie să îţi reamintim că razele solare sunt nocive, indiferent unde alegi să te bronzezi

Verile româneşti nu sunt deloc iertătoare când vine vorba de zile toride şi de caniculă iar clima noastră nu îţi permite expunerea la soare fără riscuri serioase. Trebuie să ştii care sunt cele mai bune ore pentru expunerea la soare deoarece consecinţele sunt grave şi, de multe ori, ireversibile. Te poţi alege cu mai mult decât o arsură solară: poţi dezvolta afecţiuni grave ale pielii ce duc până la cancer.

Orele potrivite pentru expunerea la soare

Soarele atinge poteţialul său maxim între orele 10.00 a.m. şi 15.00 p.m. . Între aceste ore, radiaţiile ultraviolete sunt extrem de nocive, iar pe timpul verii, pot dăuna pielii chiar şi atunci când cerul este înnorat. Evită acest interval orar pe cât posibil. Dacă îţi doreşti un bronz frumos fără arsuri solare alege intervalul orar 7-10 a.m. pentru a sta pe plajă sau la piscină. După ora 17, mai poţi profita de incă două ore de bronz fără a te expune pericolelor. Trebuie să ţii minte că soarele nu te prinde doar la plajă sau la piscină. Plimbările lungi sunt nocive şi ele în intervalul orar menţionat mai sus. Te poţi alege cu arsuri ale pielii chiar dacă te plimbi doar o oră prin parc.

Măsurile de precauţie atunci cand te expui la soare

În funcţie de nivelul de sensbilitate al pielii tale, foloseşte o cremă de protecţie cu SPF mai mare de 15. Cu cât pielea ta este mai deschisă la culoare, cu atât mai mult ai nevoie de o cremă cu un SPF mare. Încearcă să foloseşti o cremă care are un spectru larg de protecţie, ea te va feri şi de razele de tip UVA, dar şi de cele tip UVB. Atunci când alegi crema de protecţie solară, caută una rezistenă la apă. Chiar dacă te uzi sau transpiri foarte mult, ea va rezista pe piele o perioadă îndelungată. De asemenea, reaplică această cremă pe piele o dată la fiecare două ore.

Reguli generale pentru expunerea la soare pe tot parcursul zilei

Nu uita de zonele corpului care sunt de obicei neglijate atunci cand te expui la soare: urechile, pleopele, nasul, buzele, picioarele, gâtul şi creştetul capului. Foloseşte o pălărie care te fereşte de soare, de preferinţă una suficient de mare pentru a ţine umbră întregii tale feţe. Ochelarii de soare au trecut şi ei de la un accesoriu la un obiect extrem de necesar pe timpul verii. 

Tu intre ce ore obişnuieşti să te expui la soare si ce cremă de protectie solară foloseşti?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.