Cele mai bune motive sa nu renunti la cafea

Dacă îţi începi ziua cu o ceaşcă fierbinte de cafea, atunci trebuie să afli cele mai importante beneficii ale acestei băuturi care face parte din ritualul fiecărei zile.

Deja ştii probabil că băutul regulat de cafea contribuie la reducerea riscului de producere ale unor boli precum depresia, şi chiar scade rata sinuciderilor, conform unui studiu elveţian. Iată mai jos alte avantaje ale consumului de cafea:

Beneficiul nr. 1

O ceaşcă de cafea conţine mai mulţi antioxidanţi decât o ceaşcă de ceai verde, dar şi mai mulţi decât o porţie zdravănă de portocale, affine sau decât un fresh de grefe proaspăt stoarse. Cafeaua conţine şi alţi nutrienţi, precum riboflavină, potasiu, magneziu, acid pantotenic (vitamina B5).

Beneficiul nr. 2

Cafeaua stimulează creierul şi sistemul nervos, care la rândul lor ajută organismul să lupte contra oboselii şi îţi creşte productivitatea la muncă. O cană de cafea pe zi îţi reduce riscul de a face demenţă sau de a te îmbolnăvi de Alzheimer, dar ajută memoria şi creativitatea să funcţioneze în parametric ideali. Un studiu a demonstrat că 10% dintre băutorii fideli de cafea au mult mai puţine şanse să fie depresivi comparativ cu cei care nu obişnuiesc să bea cafea.

Beneficiul nr. 3

Cafeina se găseşte în multe dintre suplimentele care sunt destinate să ardă calorii, pentru că este una dintre puţinele substanţe naturale despre care s-a dovedit prin studii că reuşeşte să ardă grăsimea. În plus, se pare că tot cafeina stimulează procesul metabolic de la 3% până la 11%.

Beneficiul nr. 4

Unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale consumului de cafea este că aceasta scade riscul de boli cardiovasculcare. S-a demonstrate că aceia carea beau cafea în mod regulat prezintă cu 11% mai puţine şanse de a face infarct decât cei care nu au acest ritual.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.