Cele mai bune antibiotice naturale

Ne-am obişnuit ca pentru orice problemă să cumpărăm tot felul de pastile, dar ce făceau oamenii înainte ce apariţia acestora? Simplu, luau tot ce puteau din natură. 

Iată câteva dintre cele mai bune antibiotice naturale pe care le poţi găsi chiar în bucătăria ta:Usturoiul conţine o substanţă numită alicină, care este eliberată atunci când îl zdrobeşti. Beneficiile acestei plante sunt cunoscute în toată lumea, ajutând organismul în lupta cu răceala, problemele respiratorii, dar şi dacă ai probleme cardiace, hipertensiune, diabet, diferite infecţii sau chiar anumite forme de cancer.

10 remedii naturiste din bucatarie

O altă plantă cunoscută pentru efectele sale miraculoase este ceapa, care poate să lupte foarte eficient dacă te confrunţi cu răceala şi tusea, colesterolul ridicat, diabetul sau anumite probleme cardiace. Mai mult, are proprietăţi dezinfectante, fiind foarte potrivită în cazurile înţepăturilor de insecte.

Fructele şi legumele bogate în vitamine C reuşesc să învingă cu succes microbii rezistenţi la antibiotice, repară celulele distruse ale pielii şi au efecte benefice şi asupra sistemului imunitar. Printre fructele şi legumele cu un conţinut mare de vitamina C se numără portocalele, papaya, căpşunile, guava, ardeii graşi galbeni, conopida, mărarul, urzicile, salata verde, mandarinele, măceşele, varza de Bruxelle sau fasolea verde.

Tratamente naturiste pentru durerile de stomac

Un alt antibiotic natural foarte la îndemână este mierea, care are proprietăţi antiseptice, antivirale şi antiinflamatorii. Mierea previne dezvoltarea bacteriilor din organism şi poate fi folosită în tratarea multor afecţiuni.

Şi ceaiul verde are multe beneficii pentru organismul nostru, luptând împotriva numeroaselor infecţii. De asemenea, este recomandat şi atunci când te simţi obosită sau extenuată.

Să nu uităm nici de uleiul de oregano, care este folosit în acest scop de mii de ani. Fie că te confrunţi cu bronşită, răceală, acnee, gingivită, probleme digestive, alergii sau sinuzită, uleiul de oregano e mereu acolo pentru tine!

Tu foloseşti aceste antibiotice naturale? Dacă nu, îţi recomandăm să o faci pentru a descoperi şi tu efectele lor miraculoase!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.