Cele mai bizare metode de slabit

Uneori, femeile (și nu numai) sunt atât de disperate să scape rapid de kilogramele în plus încât apelează la cele mai ciudate și nocive diete.

Fiecare dintre noi știe că nu este ușor să slăbești, să ajungi la un corp „perfect”, să ai un „bikini body” de invidiat. Din acest motiv, ar trebui să ne schimbăm ușor-ușor stilul de viață: să facem măcar puțină mișcare, apoi să trecem la exerciții mai eficiente, să ne schimbăm alimentația…. știi deja cum sună placa. Din păcate, multe femei nu au răbdare să treacă prin aceste „chinuri” pentru a ajunge la numărul de kilograme dorit, astfel că încearcă tot felul de diete și metode de slăbit care mai de care mai dubioase.

Semnele unei diete nocive

Am cules câteva dintre metodele de slăbit pe care noi le considerăm cel puțin bizare, pentru a le împărtăși și cu tine. Ești pregătită?

Respiraţionismul este o metodă de slăbit absurdă care promovează ideea de supraviețuire fără mâncare și fără apă. Se pare că anumite persoane chiar cred că pot trăi doar cu aer… Există chiar și niște cursuri ce costă 10,000 de dolari, care te pot învăța cum să urmezi regimul. Wiley Brooks, cel care le-a creat, a încasat până acum peste 25 de milioane de dolari de pe urma cursanților săi. Bineînțeles, au existat oameni care au murit urmând această dietă…

Dieta cu somn este încă o metodă ciudată care se bazează pe înfometare. Oarecum. Ideea e ca atunci când îți e foame să te culci. Și când nu îți este foame să te culci. Basically, să dormi cât mai mult pentru a evita să mănânci. Nu prea văd cum te poți odihni când ești flămând, dar ce știm noi?

Care sunt cele mai eficiente și sănătoase diete?

De dieta lui Fletcher poate ai mai auzit până acum (și Miranda din „Sex and the City” avea un amic care o adoptase). Totul a pornit de la antreprenorul Horace Fletcher care a declarat că a slăbit 18 kilograme pentru că doar mesteca mâncarea (de exact 32 de ori) și o scuipa. El considera că prin simpla mestecare corpul absoarbe nutrienții necesari, deci dieta e 100% sănătoasă. Să-ți spun un secret: nu, nu e sănătoasă!

Următoarea dietă este de-a dreptul scârboasă și nu putem înțelege cum cineva a crezut vreodată că este o idee bună. Dacă ești mai sensibilă, poate ar trebui să treci la paragraful următor! Bun, idee e următoarea: știi ce-s teniile, nu? Acei viermi-paraziți care trăiesc în intestinul subțire al omului și al animalelor carnivore, care se hrănesc cu nutrienții asiminați de gazdă… Se pare că unele persoane obișnuiau să… înghită pui de tenie… pentru ca tenia să consume ceea ce mănâncă ei… chiar dacă tenia poate ajunge la 7 metri lungime și poate cauza chiar și demență! Yuck!

Prin anii ’70, un medic iresponsabil a început să promoveze un „produs minune” care promitea să te ajute să trăiești sănătos fără să fie nevoie să mai mănânci altceva. Și nu avea decât 400 de calorii! Ce conținea? Așa-numitul Prolinn era un sirop din coarne, piele, tendoane și oase de animale, tratate cu anumite substanțe chimice. Da, și de data aceasta au murit cel puțin 60 de oameni.

Alimente sănătoase care devin nocive

Nu în ultimul rând, apăruse acum vreo 10-15 ani o metodă de slăbit la fel de bizară ca cele de mai sus: dieta cu vată. Ideea era simplă: în loc să consumi mâncare, înghițeai vată. Astfel, îți umpleai stomacul, dar nu cu mâncare care să te îngrașe, ura! Totuși, adepții dietei nu au luat în considerare faptul că, deși vata este bogată în fibre, nu este vorba de fibrele de care are nevoie corpul nostru.

Acum că ai aflat despre aceste diete bizare parcă orice dietă ai încerca vreodată pare super eficientă și sănătoasă, nu? Lăsând gluma la o parte, îți reamintim că singura metodă cu adevărat bună de a da jos kilogramele nedorite este schimbarea stilului de viață cu unul sănătos!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise