Cele 10 porunci ale prietenelor de-o viata

1. Fii mereu prezenta!

„O prietena buna e mereu alaturi de tine, si pe ploaie, si pe soare. Eu am facut tot posibilul pentru a fi disponibila de fiecare data, pentru ca am crezut intotdeauna ca cea mai inteligenta miscare este sa investesti in oameni. Ce daca dormeam mai putin intr-o noapte pentru ca trebuia sa ma pun la punct cu un proiect intarziat? Important e insa sa faci chestiile astea din suflet. Daca simti ca regreti timpul pe care il «pierzi» cu ea, nu o face din obligatie, chestiile astea se simt”, ne spune Georgiana, 25 ani, beauty adviser la o farmacie.

2. Nu o pizmui!

„Chiar daca sunt momente in care te macina faptul ca ea le are pe toate, si iubit, si parinti intelegatori, si serviciu cu perspective si salariu mare, nu te lasa prada geloziei, vei ajunge mai deprimata decat inainte”, e de parere Monica, 28 ani, contabil sef la o firma de audit.

3. Nu exagera.

„Nu o suna noaptea pentru ca nu ai primit reply la un SMS trimis unui tip, nu ii trimite mail-uri lungi si plangacioase cand stii ca are o zi grea la serviciu, nu-i face scene de genul o-prietena-adevarata-nu-ma-lasa-singura cand ea chiar trebuie sa plece din oras”, te sfatuieste Madalina, 23 ani, studenta.

4. Fii draguta.

„O mica atentie din cand in cand nu strica. Asa cum iti bucuri iubitul cu cate un cadouas fara vreo ocazie speciala, o poti face si in cazul celei mai bune prietene. Asa o asiguri ca iti e la fel de apropiata ca la inceput”, remarca Andrada, 19 ani, eleva.

5. Accepta ca sunteti diferite.

„Ea vrea sa mergeti sa vedeti ultimul film al lui Zac Efron, iar tu ai vrea o drama psihologica. Fa-i pe plac oricum. Daca incerci sa-i explici de ce sunt comediile superficiale si ca ar trebui sa se reorienteze, va crede ca o privesti de sus”, ne spune Mara, 29 ani, specialist in design interior.

6. Nu te ascunde.

„Te va simti daca nu ai indeajuns de multa incredere in ea incat sa-i povestesti unele chestii. Daca nu te deschizi, prietenia nu are cum sa infloreasca”, ne atentioneaza Claudia, 30 ani, psiholog.

7. Nu o trada.

„Daca ti-a impartasit un secret, o chestie intima, pai sa fie sfant”, ne spune Flavia, 26 de ani, profesoara.

8. Fii cinstita.

„Spune-i mereu adevarul. Chiar si atunci cand ea e incantata de o fusta, dar tu vezi ca-i sta rau. Spune-i adevarul. Punct”, ne sfatuieste Mirela, 28 ani, consilier bancar.

9. Barfeste cu ea.

„E cea mai sanatoasa ocupatie, atata timp cat o faceti impreuna si pe un ton de gluma. In ruptul capului sa nu o barfesti pe ea cu o alta prietena”, e de parere Constanta, 24 ani, art director.

10. Respect-o.

„Nu poti fi buna prietena cu cineva pe care nu-l pretuiesti. Daca ti-e amica doar la distractii, incearca sa-i descoperi si alte atuuri”, spune Liliana, 27 ani, traducatoare.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.