Cel mai eficient detox cu săruri Epsom

Bei sucuri zile întregi sau înghiți preparate cu gust îndoielnic, dar nimic nu se schimbă. Îți propunem un detox de o zi (de fapt, de câteva ore), după care vei vedea efecte imediate. Iată rețeta, recomandată și de medici:

Pregătire pentru detox

În ziua în care te decizi să experimentezi acest detox vei începe cu un mic dejun sănătos, urmat de o masă de fructe (ideal pepene roșu) pe la ora 10, după care nu vei mai mânca nimic până la orele 14. Nu-ți programa nimic pentru seara respectivă, eventual alege o seară în care partenerul este ocupat, deoarece vei face numeroase ture la baie, ca să elimini toxine, bilirubină, colesterol, dar și nisipul acumulat la rinichi.

Ingrediente Detox pentru o zi:

Preparat 1

  • 30 g săruri Epsom (găsești la farmacie pliculețe de sulfat de magneziu sau „sare amară”)
  • 750 ml apă plată la temperatura camerei

Preparat 2

Indicații privind consumul

Mai întâi se prepară apa cu sare, într-o carafă, urmând a se bea în trei reprize. Prima se bea pe nerăsuflate la ora 14 (dacă nu suporți gustul amar, se recomandă folosirea de capsule efervescente de vitamina C sau magneziu). La ora 16 bei al doilea pahar, și e foarte posibil ca procesul de eliminare să devină tot mai intens. Poți bea oricâtă apă vrei, mai puțin în intervalul 17.30 – 18.30.

Cel de-al doilea amestec, uleiul cu lămâie/grep, se bea la ora 18. Fă mai întâi un amestec de probă cu o ceașcă mică, să vezi dacă-ți place gustul, dacă nu, înghite alternativ ingredientele (o gură de ulei, una de lămâie). E important să stai în picioare când le bei. După ce înghiți totul, stai culcată pe partea dreaptă timp de o jumătate de oră. Respiră și gândește-te la ceva pozitiv!

La două ore după ce ai băut uleiul cu suc, vei da pe gât și ultimul pahar de săruri Epsom dizolvate în apă, iar după 2-3 ore poți mânca un măr, o cană de porridge sau o ceașcă de griș cu lapte. Vei mai elimina încă vreo oră două, dar mâine te vei trezi alt om.

Alte întrebuințări pentru sărurile Epsom

Dacă-ți cumperi săruri Epsom, n-ar strica să-ți faci un stoc serios, deoarece nu-s bune doar pentru detox, ci au o groază de alte întrebuințări benefice. Se spune că ar diminua stresul, durerile sau crampele musculare, însă poate fi folosită și în diverse tratamente de înfrumusețare, grație proprietăților sale exfoliante și calmante.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.