Ceaiurile pentru slabit, eficiente sau nu?

Avantajul ceaiurilor pentru slăbit

Îmbunătăţesc metabolismul – de la Madonna până la Robbie Williams, se pare că şi vedetele sunt încântate de această metodă de a slăbi. Timp de ani de zile, fotomodelul Sophie Dahl a militat pentru consumul de ceaiuri după ce a susţinut că ceaiul verde i-a rezolvat problemele cu metabolismul şi a ajutat-o să slăbească.

Arderea caloriilor – chiar dacă ceaiul verde a devenit faimos deoarece a fost promovat de vedete, el nu este singurul ceai considerat benefic pentru cei care mai doresc să piardă în greutate. O simple cercetare online îţi va dezvălui sute de ceaiuri care promit o pierdere în greutate.

Reducerea colesterolului, detoxifierea şi pierderea apetitului – ceaiul de Feiyan – un ceai provenit din China care include ceai verde şi frunze de lotus – promite foarte multe avantaje pentru sănătate şi este considerat o metodă eficientă pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Creşterea nivelului de energie – ceaiul de Porangaba (un oraş din Sao Paolo, Brazilia) a ajuns în centrul atenţiei după ce multe brazilience frumoase au fost văzute consumându-l pe plajele din Rio de Janeiro. Această băutură, care este făcută din frunzele unui copac de talie mică ce creşte în zona Amazonului, pare să taie pofta de mâncare şi să mărească nivelul energiei din organism.

Dezavantajele ceaiurilor pentru slăbit

Atunci când vine vorba de o siluetă de invidiat fără exerciţii fizice şi fără o dietă drastică, lucrurile par aproape imposibile. Majoritatea experţilor afirmă că ceaiurile pentru slăbit sunt acoperite de promisiuni false. În realitate, anumite ceaiuri pentru slăbit pe bază de plante pot face mai mult rău decât bine deoarece au efecte laxative şi diuretice. Este bine să te fereşti de combinaţii de ceaiuri nemaiîntâlnite deoarece ele pot avea efecte secundare precum urinatul în exces, diareea şi crampele abdominale.

Există foarte puţine dovezi ştiinţifice care să demonstreze că ceaiurile pentru slăbit chiar te ajută să slăbeşti. Până în prezent, majoritatea cercetărilor au fost axate pe ceaiul verde. Acest ceai, cât şi ceaiul negru. provin din aceeaşi plantă dar frunzele sunt procesate în mod diferit. Ca rezultat, ambele ceaiuri conţin cantităţi similare de flavonoizi care acţionează ca antioxidanţi pentru organismul nostru.

Chiar dacă studiile au arătat că ceaiul verde poate să ardă grăsimi, majoritatea experimentelor au fost făcute pe animale sau în diverse recipiente pentru testare. De fapt, foarte puţine studii s-au concentrat pe arderea grăsimilor la oameni iar studiile care au făcut acest lucru sunt inexacte sau au avut un eşantion prea mic.

În concluzie, este nevoie de mai multe cercetări pentru a putea stabili dacă există o legătură directă între ceaiurile pentru slăbit şi arderea caloriilor. Persoanele sceptice afirmă că pierderea în greutate se datorează numărului de calorii care diferă de la o cană de ceai la alta.

 
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.