Ceaiul de cătină. Beneficii pentru sănătate și frumusețe

By  | 

Se spune despre ceaiul de cătină că are proprietăți miraculoase, iar afirmația nu este departe de adevăr. Acest remediu naturist are numeroase beneficii pentru sănătate, dar și pentru frumusețe.

Cătina provine din Asia Centrală și este un aubust ale cărui frunze și flori apar la începutul primăverii. Fructele sunt cele din care se face ceaiul, având numeroase proprietăți benefice.

Ceaiul de cătină are efect:

  • antioxidant;
  • emolient;
  • citoprotector;
  • imunostimulator;
  • vitaminizant;
  • depurativ;
  • antiinflamator;
  • cicatrizant.

Ceaiul de cătină este bogat în vitaminele C, E, K, F, P și complexul B, dar și în betacaroten și xanthophila. Este folosit pentru a trata răceala, viroza respiratorie, pojarul, afecțiunile oculare, erupțiile cutanate, infecțiile, afecțiunile hepatice, urticariile, eczemele, ulcerul gastric și multe altele.

Citește și: Beneficiile ceaiului negru

Printre beneficiile sale se mai numără și:

Menținerea tinereții. Mulțumită conținutului mare de vitamine cu proprietăți antioxidante, ceaiul de cătină luptă împotriva îmbătrânirii pielii. El reușește să protejeze celulele pielii și împiedică apariția ridurilor.

Întărește sistemul imunitar.

Reduce nivelul colesterolului.

Îți oferă energie.

Ameliorează durerile articulare, datorită proprietăților sale analgezice.

Te scapă de constipație și balonare.

Ajută la prevenirea cancerului.

Citește și: Uleiul de jojoba. Beneficii pentru frumusețe 

Ceaiul de cătină se consumă dimineața, pe stomacul gol, cu cel puțin 15 minute înaintea mesei.

Contraindicații

  • Pentru că are un efect energizant, nu se recomandă consumul său după-masa sau seara;
  • Nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează;
  • Nu se recomandă persoanelor care suferă de astm bronșic sau pancreatită.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *