Cea mai neglijată cauză a apariției acneei – e peste tot dar nimeni nu o vede

Chiar dacă respecți o rutină zilnică de îngrijire a tenului, asta nu înseamnă neapărat că ești ferită de apariția coșurilor.

Aceste erupții nu sunt cauzate, așa cum ai presupune în mod firesc, de o săptămână stresantă la muncă sau de un exces hormonal. Exista o cauză a acneei pe care e foarte posibil să o fi neglijat din simplul motiv că, pur și simplu, nu se poate vedea cu ochiul liber.

Se numesc nanoparticule urbane, sunt un rezultat al poluării și sunt cea mai neglijată cauză a declanșării acneii. De 20 de ori mai mici decât porii tăi, aceste nanoparticule pot pătrunde în straturile inferioare ale pielii, în vreme ce particulele mai mari rămân la suprafața acesteia stimulând pielea să producă mai mult sebum; porii se blochează, bacteriile se înmulțesc și rezultatul poate fi o urâtă erupție acneică.

Nu înseamnă, însă, că dacă vrei să ai un ten impecabil trebuie să te muți în vârf de munte ca să beneficiezi de aer curat, nepoluat. Iată ce poți face ca să ai control asupra tenului tău:

  1. Poartă mereu cu tine…

hârtie matifiantă pentru ten gras. Îndepărtează instantaneu excesul de sebum și păstrează tenul mat. Poți folosi șervețelele din hârtie matifiantă în timpul zilei, chiar dacă porți make-up.

  1. Folosește întotdeauna…

SPF. Protejează-ți pielea de razele UV pentru a evita niște daune și mai serioase asupra pielii.

  1. Înarmează-ți organismul cu…

antioxidanți. Asta înseamnă că trebuie să mănânci fructe și legume. Vitamina C și E sunt antioxidanții renumiți pentru lupta împotriva radicalilor liberi.

  1. În fiecare seară…

spală-ți fața ca să înlături bacteriile și să-ți ajuți porii să respire mai bine. Folosește o soluție pentru ten acenic care conține acid salicilic – va funcționa bine și pe un ten sensibil și nu-l va usca.

  1. Apelează la …

experții în îngrijirea pielii. Află de aici  care este cel mai eficient tratament pe care îl poți obține la ora actuală, conform specialiștilor de la No+Vello.  Un astfel de  tratament pentru coșuri ajută la eliminarea excesului de sebum (care este un magnet pentru impuritățile din aer), dar lucrează și asupra punctelor negre și a urmelor de acnee, în vreme ce stimulează producția de colagen și elastină.

Până la urmă, parcurgând acești pași, îți vei da seama că e cât se poate de simplu și la îndemâna oricui să ai un ten frumos și îngrijit. Trebuie doar să te ții de o rutină corectă de îngrjire și să alegi un tratament efectuat de specilaliștii în domeniu înainte ca acneea să preia controlul asupra vieții tale.

Sursă foto: shutterstock.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.