Ce trebuie să știi înainte să mergi la masaj

Un masaj bun îţi relaxează corpul, îţi calmează mintea şi are numeroase beneficii pentru sănătatea ta, incluzând întărirea imunităţii, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, îmbunătăţirea somnului şi reducerea anxietăţii. Însă pentru a te bucura pe deplin de un masaj reuşit, trebuie să ştii câteva lucruri pe care cel mai probabil nu le vei discuta cu maseurul.

Este normal să stai dezbrăcată

Poate că îţi este jenă să apari dezbrăcată în faţa unui străin, dar în cazul unul maseur este perfect normal. Ţine minte, ei sunt nişte profesionişti care văd zi de zi corpuri goale, deci nu te va judeca dacă ai puţină celulită. În plus, dacă stai îmbrăcată, îi poate fi mai greu să îşi facă treaba. Este recomandat să te dezbraci cât de mult poţi, cât te simţi confortabil. Oricum, maseurul îţi va acoperi zonele intime cu un prosop, tocmai pentru ca tu să te simţi în largul tău.

Fă un duş înainte de masaj

În afară de igienă, este recomandat să faci un duş cald înainte de a merge la masaj pentru a te mai relaxa, atât fizic, cât şi psihic. În acest fel, tu te vei simţi mult mai bine în timpul masajului, iar maseurul îşi va face treaba mult mai uşor. În plus, fiind curată, te vei simţi mai confortabil atunci când un străin va sta cu mâinile pe tine.

Mergi la sală înainte de masaj

Dacă obişnuieşti să mergi la sală, este important să o faci înainte de masaj, nu după. Este foarte posibil ca muşchii tăi să fie obosiţi după sport, dar în acelaşi timp vor fi încălziţi deja, gata pentru un masaj. De asemenea, dacă masajul este unul mai profund, este recomandat să aştepti 12-14 ore până faci exerciţii fizice.

Este normal să ai gaze

Masajele te relaxează şi îţi îmbunătăţesc digestia, iar acest lucru poate duce la flatulenţă. Nu este nevoie să te simţi ruşinată dacă ai gaze, pentru că acest lucru se poate întâmpla oricui. După cum spuneam şi mai sus, maseurii sunt profesionişti şi lucrează pe sute de corpuri, deci cu siguranţă nu e prima dată când cineva are gaze pe masa de masaj.

Dacă eşti îngrijorată de acest aspect, încearcă să eviţi alimentele bogate în fibre înainte de programare şi foloseşte toaleta înainte să ajungi acolo. Acest lucru este benefic şi pentru vezica ta – nu vrei ca în loc să te relaxezi să simţi mereu nevoia să mergi la toaletă pentru a urina, nu-i aşa?

Vorbeşte cu maseurul

Pentru ca masajul să fie pe placul tău, este important să vorbeşti deschis cu maseurul despre ce îţi place şi ce nu. Nu îţi fie jenă să îi spui că vrei mai multă sau mai puţină presiune, dacă ceva anume ţi se pare inconfortabil sau dacă vrei să acorde mai multă atenție unei anumite zone.

Nu trebuie să te doară

Este posibil să simţi o durere uşoară dacă muşchii sunt prea încordaţi, însă relaxarea este cea mai importantă. Nu te gândi că maseurul este un profesionist care ştie ce face şi trebuie să suporţi durerea. Dacă vrei mai puţină presiune, spune-i asta – nu se va supăra pe tine.

Bea multă apă după masaj

Este foarte important să te hidratezi după un masaj. La fel ca după sport, este posibil ca muşchii să se deshidrateze după masaj, deci este nevoie să bei multă apă după. Evită însă cafeaua, pentru că îţi încordează muşchii la care tocmai s-a lucrat.

Tu ştii cum să te bucuri cu adevărat de un masaj?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.