Ce trebuie să știi înainte de a-ți face o operație estetică

Ai vrea să îți faci o operație estetică? Iată tot ce trebuie să știi înainte de a lua decizia finală.

Operațiile estetice nu sunt o noutate, însă devin din ce în ce mai populare, iar foarte multe persoane nu se mai jenează să recunoască că au făcut una. Și, până la urmă, care e problema? Dacă de ani de zile te uiți în oglindă și vezi ceva ce nu îți place, nu e un simplu moft. Multe persoane consideră că e absurd să treci printr-o operație care nu este necesară, însă, în același timp, acceptă tatuajele și piercing-urile, care au același scop: de a te face să te simți mai bine în pielea ta, de a te înfrumuseța.

Citește și: Mărirea sânilor: Miturile din spatele acestei intervenții 

Nu vrem să te influențăm în niciun fel, însă suntem de părere că este normal să discutăm deschis despre acest subiect, pentru ca tu să iei decizia cea mai bună pentru tine. Astfel, iată ce trebuie să știi despre operațiile estetice:

În cazul unor operații, rezultatele nu sunt imediate. E normal să te umfli în zona aceea, motiv pentru care unele persoane sunt chiar oripilate de cum arată atunci când se trezesc, însă rezultatele permanente se văd abia după vreo săptămână-două.

Asigură-te că pui cât mai multe întrebări. Chiar dacă unele operații pot fi refăcute după ceva timp, e clar că e mult mai ok să iasă bine din prima. Întreabă absolut tot ce îți trece prin cap, în fond e vorba de o operație și de modul cum vei arăta de acum înainte. În plus, doctorul este obligat să îți răspundă la orice întrebare, deci nu te va considera idioată indiferent ce vei întreba.

Citește și: Atenție, operațiile estetice intime pot dăuna! 

Nu îți fie rușine. Multe persoane nu vor să treacă prin așa ceva de rușine sau de teamă. „Oare voi fi judecată și bârfită de cei din jur?” Cui îi pasă? Sunt banii tăi și e corpul tău, tu ești singura persoană care trebuie să fie mulțumită. Oricum, cei din jur te vor judeca indiferent dacă faci o operație estetică sau nu, nu vei putea fi perfectă în ochii tuturor.

Și bărbații fac operații estetice! Chirurgia plastică câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul bărbaților, chiar dacă mulți dintre ei nu vor să recunoască.

Cei mai mulți pacienți sunt exact ca tine. Ai impresia că doar vedetele îți fac operații estetice? Total greșit! De fapt, cele mai multe dintre femeile care vor să schimbe ceva la ele sunt femei obișnuite, ca tine.

Nu ai nevoie de operații estetice. Multe femei intră în cabinetul doctorului și întreabă „Și, ce trebuie să schimb?” Dar nu e vorba de ceva care e în neregulă cu tine, ci ceva ce ție nu îți place și vrei să schimbi. Nu te simți obligată să treci prin asta.

Citește și: Vedete deformate de operațiile estetice 

Doctorii te pot refuza. Să nu crezi că oricine își poate face o operație oricând are chef. Un doctor bun nu te va accepta decât dacă și el consideră că este o decizie bună pentru tine și că diferența va fi suficient de mare pentru a dpăși posibilele riscuri. Sigur, există și doctori care acceptă orice pacient, dar asta nu înseamnă că sunt cei mai buni doctori.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Madison Feller)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.