Ce trebuie să știi despre testele de sarcină

La un moment dat, fiecare femeie va folosi un test de sarcină. De aceea, credem că ar trebui să știi cât mai multe despre acest mic instrument.

Fie că vrei să rămâi însărcinată sau ți-a întârziat menstruația și te rogi să nu fi fost vreo problemă cu prezervativul, cândva vei folosi și tu un test de sarcină. Iată câteva informații utile despre acestea:

Citește și: Ce îi sperie pe bărbați când vine vorba de sarcină 

Prețul nu prea contează. Există teste de sarcină mai scumpe sau mai ieftine, însă funcțiează la fel: îți spun dacă ești însărcinată sau nu. Singura diferență este cum arată. Dacă nu ești sigură de rezultat, oricum va trebui să mergi la medic.

Contează când faci testul. Pe testele de sarcină scrie să le faci dimineața și nu ar trebui să treci asta cu vederea. Ele măsoară nivelul unui hormon (gonadotropină corionică umană), care este mai concentrat dacă nu ai urinat de mult timp. Astfel, rezultatul este mai sigur.

Rezultatul negativ nu înseamnă neapărat că nu ești însărcinată. Nu contează doar momentul din zi când faci testul, ci și momentul din lună. Poate că ai făcut testul prea devreme sau ai un ciclu neregulat. Ai putea repeta testul la câteva zile după în cazul în care nu ești sigură că rezultatul este corect.

Citește și: Cum îi spui că ești însărcinată?

Testele de sarcină nu îți pot spune sexul copilului. Indiferent cât de mult urina pe test, nu are cum să îți spună ce sex va avea copilul. Așteaptă până la ecografie.

Testele de sarcină au dată de expirare. Verifică întotdeauna termenul de valabilitate al testelor de sarcină! În cazul în care ai uitat să faci asta, testul a ieșit negativ, dar începi să ai grețuri (sau alte lucruri te fac să crezi că ai fi însărcinată), fă-ți programare la medic!

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor Eleanor Jones)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.