Ce trebuie sa stii despre alergiile alimentare

By  | 

Ce sunt si cum apar?

Alergiile alimentare apar ca o reactie a organismului la proteina din mancare – aceasta cauzeaza o eliberare brusca de substante care iti dau simptome suparatoare care pot aparea la cateva minute sau cateva ore de la consumarea alimentului.

Iti poti da seama ca ceva e in neregula atunci cand iti apar iritatii pe piele, mancarimi sau chiar senzatie de sufocare.

Care sunt cele mai comune alergii alimentare?

90% dintre reactiile alergice la mancare sunt cauzate de urmatoarele alimente:

  • lapte,
  • oua,
  • alune,
  • nuci,
  • grau si
  • peste.

La adulti, cele mai periculoase alergii sunt cele la peste, alune si nuci.

Cum stai departe de ele?

Ca sa te mentii „la adapost”, e absolut necesar sa devii specialista in cititul etichetelor. Daca te stii sensibila, nu cumpara niciodata nimic inainte de a citi cu atentie lista de ingrediente, si incearca sa te familiarizezi cu termenii specifici tipului tau de alergie.

De exemplu, daca esti alergica la proteina din lapte, trebuie sa te feresti de toate produsele lactate, de la iaurt si pana la crema de branza.

De asemenea, mare atentie la ce contin margarina, untul, inghetata, prajiturile etc.

Specialistii in nutritie iti recomanda retete, care contin mai ales legume, deoarece sansele unei alergii sunt minime.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *