Ce trebuie sa contina trusa medicala de concediu

By  | 

Trusa medicală de concediu este indispensabilă. Cu  toate acestea, conţinutul ei variază foarte mult în funcţie de destinaţia pe care o alegi, de anotimpul în care vei fi plecată şi de faptul că eşti sau nu mămică. Noi îţi oferim nişte idei cu privire la ce ar trebui să conţină o trusă medicală completă pentru a te asigura că poţi preveni sau trata micile accidente din timpul concediului tău.

Ai nevoie de obiecte care să te ajute să tratezi zgârieturile şi tăieturile minore. Trebuie să ai plasturi de diferite mărimi, discuri din vată sau chiar vată propriu-zisă, beţişoare de urechi şi chiar tifon si leucoplast. Ia cu tine şi nişte instrumente precum pensete (pentru a scoate aşchiile care întră în piele) sau foarfecuţe pentru tăierea tifonului sau a leucoplastului. Pe cât posibil, vei avea nevoie de diferite unguente pentru a trata condiţii minore. Unguentele pentru dureri de spate sunt recomandate mai ales celor care pleacă într-un concediu unde ştiu că vor depune mult efort fizic. Există şi alifii care calmează mâncărimile produse de diferite plante precum urzica sau iedera otrăvitoare, dar şi unguente pentru tratarea diferitelor inflamaţii (cum ar fi cele cauzate de entorse).

În ceea ce priveşte medicamentele, trebuie să ai calmante pentru tratarea durerilor uşoare, cum ar fi cele de cap su de muşchi. În general, medicamentele pe bază de ibuprofen te vor ajuta foarte mult. Alte calmante ar putea uşura durerile de măsele, de ligamente, febra sau alte afecţiuni minore ce pot apărea în timpul concediului. Durerile de stomac nu trebuiesc nici ele neglijate, mai ales dacă luăm în considerare faptul că obiceiurile alimentare se schimbă atunci când vizităm o locaţie nouă şi probabil nu păstrăm orele de masă cu care eram obişnuite acasă. Ai nevoie de medicamente împotriva arsurilor stomacale, altele care pot uşura simptomele de greaţă, medicamente împotriva diareei şi chiar laxative.

Dacă eşti susceptibilă la alergii, nu uita de medicamentele anti-alergice şi pentru tratarea problemelor respiratorii. Un spray nazal, picături de ochi şi pastile pentru gât ar trebui să îşi facă şi ele locul în trusa ta medicală de concediu. Trebuie să ai la tine tot ce îţi trebuie în cazul unei răni: materiale pentru a curăţa şi bandaja rana (tifon, spirt, iod, etc.) şi pentru a preveni infecţiile şi inflamaţiile. În funcţie de zona în care te afli, este posibil să fii destul de departe de un spital.

Ia cu tine în trusa medicală de concediu orice medicament recomandat pentru a preveni anumite pericole din zona unde călătoreşti. Spre exemplu, dacă ai ales să îţi petreci concediul în alt colţ al lumii, precum zona de nord a Braziliei, trebuie să fii informată cu privire la malariile şi bolile existente în zona respectivă. În anumite cazuri, este posibil să ai chiar nevoie de nişte vaccine specifice pentru a te putea întoarce în ţară (în cazul unui concediu în Brazilia, trebuie să faci un vaccin împotriva febrei galbene pentru a putea intra din nou în ţară).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *