Ce-ti da dureri de cap?

Află patru dintre cele mai surprinzătoare și frecvente surse ale unei dureri de cap.

Simptome: Ai aceleași simptome care te-au determinat să iei pastile.Cauză: Ai luat prea multe pastile împotriva durerii.
De ce se întâmplă asta: „Faptul că iei codeină, ibuprofen sau paracetamol pentru dureri de cap de mai mult de două ori pe săptămână timp de trei luni poate duce la dureri ca răspuns al organismului la substanțele active ale medicamentelor”, spune consultantul neurolog Fayyaz Ahmed. În timp ce durerea de cap „naturală” dispare, se instalează cea de „răspuns” și te face să iei din ce în ce mai multe pastile.

Cum scapi: Fă-ți infuzie de iarba fetei (găsești la plafar) – o plantă care relaxează vasele de sânge din creier.

Pastila de sănătate: dependența de nicotină

Simptome: Durere sau presiune pe ambele părți ale capului sau ai senzația că ceva te ține ca într-o menghină în zona frunții. Acest gen de durere este de obicei acompaniat de transpirație, slăbiciune, confuzie.

Cauză: Tensiune mică determinată de faptul că „sari” mesele.
De ce se întâmplă asta: Organismul tău are nevoie de glucoză la fel cum o mașină are nevoie de benzină. Dacă nu o alimentezi constant… se strică.

Cum scapi: Băuturile carbogazoase dulci pot mări rapid nivelul zahărului în sânge. Doar nu abuza de ele.

De ce te dor sânii?

Simptome: Simți durere în toate zonele capului.

Cauză: Deshidratare
De ce se întâmplă asta: Faptul că nu bei destulă apă determină o scădere a nivelului de electroliți din organism care stimulează la rândul lor receptorii durerii din corp și determină contractarea vaselor de sânge. Ești în și mai mare pericol dacă nu bei apă după antrenament sau lucrezi într-un birou în care este cald.

Cum scapi: Bea între doi și trei litri de apă (sau ceai) zilnic și încearcă să nu bei prea multă cafea – este un diuretic, deci deshidratează. Dacă urina ta este închisă la culoare, suplimentează porția de apă.

Simptome: Durere intensă resimțită de cele mai multe ori pe ambele părți ale capului, nu doar pe o singură parte – acesta este semn de migrenă.

Cauză: Aditivii din mâncare sau băuturi
De ce se întâmplă asta: Băutura, în special vinul roșu, alimentele fermentate sau care suportă un proces de transformare (ca mucegăirea forțată în cazul brânzeturilor),  fructele prea coapte sau uscate sau carnea procesată – toate conțin un aditiv care poate duce la dureri de cap – tiramină. Taninii din ciocolată, vin roșu, ceai și soia pot fi și ei vinovați de durerea ta de cap.

Cum scapi: Ține un jurnal alimentar și observă dacă ai reacții ciudate după ce ai mâncat, ca astfel să identifici produsele care-ți produc alergii.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise