Ce sunt orgasmele uscate?

Educația sexuală poate fi un subiect complicat și jenant, în special pentru adolescenți. Din acest motiv, mulți adulți ajung să nu dețină suficiente informații legate de sex, care le pot afecta relația sau chiar sănătatea.

De exemplu, să vorbim despre orgasmele uscate. Acest fenomen se referă la momentul în care un bărbat are orgasm, dar nu ejaculează. În general, până când partenerului nu i se întâmplă, multe femei nu au idee că așa ceva există.

„Nu există prea multe cercetări pe acest subiect”, spune expertul Dr. Justin Lehmiller. „Totuși, există multe motive pentru care bărbații pot experimenta orgasmele uscate”, explică acesta.

Printre cauze se numără:

  • cantitatea de spermă scade cu fiecare orgasm în cazul în care bărbatul are orgasme multiple sau face sex de multe ori în aceeași zi;
  • poate avea loc o ejaculare retrogradă, ceea ce înseamnă că sperma este împinsă în vezică în loc să fie expulzată din organism;
  • anumite medicamente pentru retenția urinară, tensiunea arterială crescută, pentru prostată sau tulburări de dispoziție;
  • bărbatul suferă de diabet;
  • un deficit de testosteron;
  • scleroză multiplă;
  • terapie cu radiații;
  • leziuni ale măduvei

Cum îți pot afecta orgasmele uscate viața?

Unele persoane sunt încântate atunci când au orgasm, dar nu ejaculează pentru că partenera nu rămâne însărcinată și nu sunt transmise unele BTS. Totuși, asta nu te protejează 100% sigur și întotdeuna de o sarcină nedorită sau de o boală cu transmitere sexuală.

În schimb, „acest lucru este în mod evident problematic pentru persoanele care încearcă să aibă copii”, spune dr. Lehmiller. Orgasmele uscate persistente fac reproducerea dificilă. Dacă tu și partenerul întâmpinați această problemă, ar trebui să mergeți la un specialist în fertilitate pentru tratament.

Urologul Jamin Brahmbhatt recomandă să fie evitate suplimentele care promit să încurajele producția de spermă pentru că nu există cercetări științitice în spatele lor. „Bărbatul poate încerca să nu aibă orgasm pentru o vreme. Cu cât așteaptă mai mult, cu atât mai posibil este ca rezervele să se umple”, spune Brahmbatt.

Cât timp bărbații au o dietă sănătoasă și nu fumează, totul ar trebui să fie în regulă. Dacă partenerul tău experimentează orgasme uscate deși nu ați făcut un maraton de sex, ar trebui să meargă la medic pentru a afla cauza.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Jeremy Glass)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.