Ce stii despre ceea ce bei?

 

E cam greu să te limitezi la „apă plată cu lămâie” atunci când ieşi în club sau stai la umbră, pe plajă ori la piscină! Însă trebuie să ştii ceva înainte să… dai comandă la bar:

1.Carbogazoase 

Chiar dacă eticheta sucului susţine că are doar 15-20 de calorii, asta nu înseamnă că e un produs sănătos. Studiile arată că ele sunt responsabile pentru numărul tot mai mare de cazuri de obezitate. În plus, ele atacă dantura şi sistemul osos în principal, aşa că e mai bine să optăm pentru băuturile fără „bule”. Cea mai fericită alternativă sunt însă sucurile naturale, proaspete, preparate de mânuţele tale, ceaiurile şi compoturile de casă.

2.Diet-drinks

Deşi-ţi promit un aport minim sau chiar inexistent în ceea ce priveşte caloriile, băuturile fără zahăr – dar care sînt totuşi „drese” cu înlocuitori – pot fi adevărate capcane pentru dieta ta. O echipă de cercetători arăta acum trei ani că riscul de îngrăşare creşte cu 41 % la persoanele care consumă cel puţin o doză de băutură dietetică pe zi. Pe scurt, chiar dacă-ţi păcăleşti corpul neingerând calorii, creierul va da „dispoziţie” ca acestea să fie sustrase din alte alimente.

3.Un pahar cu vin

Înseamnă cam 110 calorii, deci nu e un capăt de ţară dacă nu cumva se află lîngă un platou copios cu de toate. Totuşi, e bine să te opreşti după primul pahar şi să consumi mai rar (în ciuda insistenţelor bunicilor!!!), întrucât băuturile închise de culoare obligă ficatul să muncească mai mult pentru a le procesa, ceea ce duce la mahmureală. Şi vinul alb ameţeşte, însă din cauza deshidratării.

4.O cupă cu şampanie / vin spumant

O cupă are ceva mai multe calorii decât un pahar normal cu vin roşu şi se consumă în general… lângă ceva (caviar, pişcoturi, fructe, etc.). Cât despre puterea ei de a te ameţi, ea nu se „datorează” numai alcoolului, ci şi faptului că este o băutură carbonatată, ceea ce va favoriza absorbţia alcoolului în organism. Nu face abuz!

5.O bere blondă

Face cam cât trei aripioare pané, adică vreo 125 kilocalorii. Având în vedere că este tot un produs alcoolic carbonatat, te pune repede jos. În cazul berii fără alcool… aceasta nu te ameţeşte, îţi solicită rinichii şi, conform unor studii, reglează tiroida şi contribuie simţitir la procesul de slăbire. Noi n-am recomanda chiar… o cură!

6.Un cocktail

N-a spus nimeni că nu trebuie să pui gura deloc pe alcool, din când în când te poţi răsfăţa cu un cocktail. Uite, Cosmopolitan conţine 12 g zahăr şi are doar 150 de calorii. Nu uita să iei o gustare înainte şi apoi bea multă apă, altminteri e posibil ca oglinda să-ţi amintească de dimineaţă că… ai consumat puţin alcool.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.