Ce se poate întâmpla dacă împrumuți produse de frumusețe

Multe femei obișnuiesc să împrumute una alteia produsele de machiaj sau îngrijire, dar acest lucru poate avea efecte negative asupra sănătății. Iată câteva motive pentru care să nu împrumuți niciodată acest produse!

Apariția herpesului

Acest virus se poate transmite foarte ușor prin intermediul balsamului de buze sau al rujului. Nu numai că nu ar trebui să împarți acest produs cu nimeni, dar nu trebuie nici să aplici testerele pe buze! Gândește-te câte persoane au mai făcut asta înaintea ta!

Apariția răcelii

Atunci când ești răcită și folosești un produs pentru buze, bacteriile și virusurile din gura ta se pot transmite foarte ușor pe acel produs. Astfel, le poți da mai departe și poți îmbolnăvi și pe altcineva. Acest lucru este, evident, posibil și când folosești produsele altcuiva.

CItește și: Produse de frumusețe must have pentru orice femeie 

Apariția conjunctivitei

Conjunctivita este una dintre cele mai comune infecții care pot fi transmise prin intermediul produselor de machiaj. Nu împărți niciodată creionul dermatograf, eye liner-ul sau rimelul cu altcineva.

Apariția acneei

Dacă folosești pensulele vreunei prietene, te poți trezi cu acnee, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Acest lucru este valabil și în cazul beauty blenderelor sau a burețeilor din cutiile de pudră.

Citește și: Produse de frumusețe pe care ar trebui să le ții în frigider 

Apariția ciupercilor la unghii

Nici forfecuțele de unghii, pilele sau ungherele nu trebuie împărțite, mai ales pentru că cei mai mulți dintre noi nu acordăm suficientă importanță curătării și sterilizării acestora.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.