Ce se intampla in corpul tau atunci cand fumezi marijuana?

Legală sau nu, marijuana este consumată de adolescenți și nu numai, constant sau ocazional. Iată care sunt efectele pe care aceasta le are asupra organismului.

Acest articol nu se vrea a fi o poveste care să te sperie pentru a nu (mai) consuma marijuana. Sigur, am putea să îți spunem că este, în primul rând, ilegală, dar, să fim serioși, toți consumatorii știu deja asta. În fond, nu suntem mama ta pentru a-ți interzice să faci asta dacă vrei cu adevărat. Nu vom aduce argumente pro sau contra, ci vom lista cele mai importante efecte pe care aceasta le are asupra organismului.Profesorii Stefan Kertesz de la Departamentul de Medicină Preventivă de la Universitatea din Alabama, Birmingham și Francesca Filbey de la Universitatea din Texas, Dallas, explică cum funcționează corpul atunci când ești sub influența drogului.

Pentru început, îți încetinește funcțiile motorii. Îți va fi mai greu să faci lucruri din cele mai banale, inclusiv să vorbești coerent sau să te fardezi, să zicem. De vină pentru asta este THC-ul.

De asemenea, memoria de scurtă durată va avea de suferit. Din acest motiv, cei care consumă des (on a daily basis) acest drog ajung să aibă „creierul prăjit”.

Apoi, te face să îți fie foame, după cum probabil știe oricine. Există anumiți receptori care îți spun când ești plină, dar marijuana interferează cu aceștia, deci vei vrea să mănânci și mai mult. Poate nu ar trebui să o consumi dacă ești la dietă.

Un efect ceva mai grav este iritarea plămânilor. Poate te gândești că și cei care fumează țigări suferă din cauza aceasta, dar argumentul acesta nu e prea bun.

Un alt efect cam neplăcut este uscarea gurii. Sigur, poți bea niște apă, dar problema nu se oprește aici. Se pare că marijuana îți poate inflama gingiile, iar acest lucru duce la… ah, mi-e greu până și să scriu asta… căderea dinților! Mda.

Nu în ultimul rând, îți poate schimba dimensiunea creierului. Acest lucru se aplică în special persoanelor care au început să fumeze în adolescență. Un studiu a arătat chiar că cei care consumă iarbă au un IQ mai mic cu 5 puncte.

Și acum știi mai multe despre efectele marijuanei asupra organismului!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise