Ce se întâmplă dacă nu bei suficientă apă?

Chiar trebuie să bei minim 8 pahare de apă pe zi? Răspunsul este „Da!”, iar COSMO îți spune de ce.

Este recomandat să bem cel puțin 2 litri de apă zilnic, însă multe persoane nu înțeleg exact de ce trebuie să facem acest lucru. Din fericire, COSMO a aruncat ochii peste câteva studii pentru a-ți explica ce se întâmplă dacă nu bei suficientă apă.

Alimente pe care le poti recultiva în apă

Șansele să ai probleme de sănătate sunt mai mari – Un consum mai mare de apă poate reduce șansele de apariție ale pietrelor la rinichi, a cancerului urinar și de colon, dar și a atacurilor de cord.

Metabolismul tău stagnează – În studiile sale independente pentru cartea „The Water Secret” pe care a publicat-o în 2010, Dr. Howard Murad a descoperit că numărul caloriilor arse în timp ce corpul este în repaus crește dacă organismul devine mai hidratat.

Accelereaza-ti metabolismul pentru a slabi!

Va trebui să te concentrezi mai mult la finalizarea sarcinilor – Un studiu din 2011, la care au participat adolescenți deshidratați, a arătat că e nevoie să ne concentrăm mai mult decât alții pentru a ajunge la același rezultat. Deshidratarea micșorează mărimea creierului, iar apa consumată îl aduce la dimensiunea normală.

Vei mânca mai mult – Un studiu efectuat în 2010 a arătat că persoanele care beau două pahare de apă înainte de masă consumă cu 75-90 mai puține calorii.

Tenul tău va avea de suferit – Apa te face frumoasă! Atunci când ești hidratată, liniile fine și ridurile vor fi umplute, iar tenul lipsit de strălucire va prinde viață.

Dieta vegana iti poate infrumuseta tenul

Tu bei suficientă apă? Ridică-te de pe scaun și bea chiar acum un pahar!Vei avea o stare de spirit proastă – Un studiu publicat în 2009 a arătat că persoanele deshidratate au șanse mai mari să se simtă obosite, confuze, furioase, deprimate sau tensionate.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.