Ce se întâmplă cu genunchii tăi

Partea de mijloc a picioarelor tale este mult mai delicată decât crezi — în special prin prisma provocărilor speciale la care genunchii sunt supuși. Un nou ritual de îngrijire ar putea schimba radical aspectul lor, dacă acesta a ajuns să te nemulțumească.

Structura pielii noastre diferă de la o pate la alta a corpului, și fiecare dintre aceste zone are, prin urmare, nevoi diferite. Iar genunchii se confruntă cu un tip special de provocări, dacă te gândești de câte ori – și cât de adânc – sunt îndoiți aceștia pe parcursul zilei (dar și nopții).

Apoi, în tot acest timp, aceștia susțin mare parte a greutății corporale. Ca și cum nu era suficient, textura pielii este mai dură și are o elasticitate scăzută (similar pielii coatelor), ceea ce, în ani, se traduce printr-un grad de deteriorare mai pronunțat prin comparație cu pielea picioarelor: piele aspră, lăsată, cu un aspect tern… un coșmar care de cele mai multe ori se „rezolvă” alegând ținute care ascund genunchii. Și totuși, există o soluție reală, indiferent de stadiul în care te afli.

Dublu impact

Îți flexezi genunchiul de mii de ori pe zi, uneori până la extrem, iar pielea se întinde cu fiecare mișcare, revenind în poziția normală atunci când întinzi piciorul. În timp, când producția naturală de colagen scade… situația nu mai e atât de roz.

Apoi, mai sunt și razele soarelui în care genunchii tăi se scaldă ore-n șir, pentru ca mai apoi să devină mai închiși la culoare (iar asta e doar ce se vede cu ochiul liber). Hidratarea insuficientă joacă de asemenea un rol important în degradarea pielii genunchilor, în condițiile în care nevoia e mult mai mare decât în alte zone.

Importanța exfolierii

Rolul acestui pas al ritualului de îngrijire corporală nu este doar acela de a îndepărta celulele moarte, adică stratul cel mai expus, ci și de a stimula regenerarea pielii sănătoase, prin susținerea microcirculației sângelui.

Poți folosi lufa sau o perie de curățare, un scrub fin sau un produs pentru peeling facial, iar apoi e important să masezi pielea genunchilor cu ulei de corp. Iar atunci când îți expui pielea la soare, ai grijă să aplici mai des cremă de protecție pe genunchi și coate, pentru a evita diferențele de culoare.

Remediu profesional

Dacă prevenția înseamnă doar un pic mai multă atenție pentru zona genunchilor în decursul ritualului de îngrijire a corpului, e ceva mai complicat să remediezi daunele deja vizibile. Dar nu imposibil… Sistemul Thermage, o tehnologie care, de la apariția sa în Statele Unite, acum aproape 20 de ani, s-a aflat într-o continuă evoluție și perfecționare, pentru ca astăzi să constituie o soluție revoluționară în remodelarea corporală non-invazivă.

Și dacă la început s-a dovedit un pic cam… dureroasă, versiunea actuală e perfect suportabilă fără anestezie. Ba chiar e atât de relaxantă că poți trage un pui de somn în timp ce pielea ta se transformă.

Tehnologia NASA pe care Thermage se bazează utilizează radiofrecvenţa pentru a încălzi straturile profunde ale pielii, în timp ce suprafaţa pielii este răcorită, rămânând intactă pe toată durata procedurii. Aceasta încălzire în profunzime stimulează totodată procesul natural de reînnoire a pielii, favorizând întinderea colagenului existent şi stimulând producerea de colagen nou.

Astfel, se efectuează un lifting nechirurgical, redând fermitatea şi conturul pielii din zonele în care aceasta şi-a pierdut elasticitatea – inclusiv genunchii, fiind un tratament imbatabil și în ceea ce privește coapsele şi fesele, zone unde celulita se instalează destul de devreme, iar în funcție de stadiul acesteia, o poate elimina.

O singură şedinţă, spun experții, oferă garantat rezultate spectaculoase, ce pot fi menținute pentru 3 până la 5 ani. Ceea ce e minunat (pentru că procedura e destul de costisitoare, în jur de 6500 lei/zonă)!

Din greșeli înveți

Zona genunchilor se poate dovedi o reală provocare (și) în momentul în care aplici un produs autobronzant, și probabil că ai căzut în plasa asta cel puțin o dată. Din cauza „aglomerării” de piele, articulațiile devin adevărate „sugative” de pigment.

Pentru a evita acest accident, este important ca, după o exfoliere „ca la carte”, să hidratezi genunchii, coatele și gleznele cu un produs ceva mai gras decât pe restul corpului (unt de corp, vaselină, ulei), atât înainte cât și după aplicarea formulei nuanțatoare.

Ritualul sacru pentru genunchi

#1 Exfoliază-ți picioarele, insistând pe zona genunchilor, folosind un scrub precum ★FrankBody For Babes Who Like To Get Dirty Body Scrub + Mask★ 100 lei.

#2 Hidratează pielea genunchilor cu o formulă intens hidratantă, pentru a menține elasticitatea pielii — Clinique Clinique Deep Comfort™ Body Butter★ 161 lei.

#3 Te poți bronza frumos și altfel decât stând la soare, iar genunchii tăi nu vor avea o culoare diferită folosind o formulă graduală precum Clarins Self Tanning Instant Gel Face & Body★ 143 lei.

#4 Pentru aplicarea impecabilă a autobronzantului, mănușile speciale sunt un must: St. Moriz Self Tanning Mitt★ 27 lei.

#5 Și picioarele au nevoie de un pic de… machiaj iluminator, încearcă Fenty Beauty By Rihanna Body Sauce Body Luminizing Ting★ 225 lei.

#6 Dacă practici sporturi în care există riscul de a te răni la genunchi, poartă întotdeauna genunchiere adecvate. — Genunchiere Volei VKP900 Allsix★ Decathlon, 74,99 lei

Citește și: Cele mai populare mituri despre mușchi

Foto: Nick Onken, PR.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.