Ce se intampla cand renunti la pastila anticonceptionala

Indiferent care este motivul pentru care iei anticoncepţionale (nu vrei să rămâi însărcinată, vrei să îţi controlezi mentruaţia etc), atunci când ai început să le foloseşti, probabil ai observat că au avut loc câteva schimbări în corpul tău. Dar cum rămâne cu schimbările ce au loc atunci când renunţi la pastilă?

În primul rând, menstruaţia poate fi mai puternică, la fel şi crampele. Dacă înainte să foloseşti pastila anticoncepţională te simţeai mai rău înainte şi în timplul menstruaţiei decât acum, cel mai probabil acele stări vor reveni. Ştiu, nu sună prea bine… Ideea e că nivelurile crescute de progesteron şi estrogen îţi opresc corpul din a ovula, deci nu mai simţi acel disconfort din timpul menstruaţiei.

Acum că te-am întristat cu asta, află că este posibil să slăbeşti puţin! Din păcate, statisticile nu arată prea bine: una din trei femei slăbeşte, una din trei rămâne la fel, iar una din trei se îngraşă. Bine, poate că nici aceasta nu e o veste bună, dar poate faci parte din prima categorie sau măcar din a doua.

În schimb, sânii s-ar putea să scadă…. Datorită progesteronului şi a estrogenului, sânii tăi cresc puţin când începi să iei anticoncepţionale, deci dacă le opreşti, aceştia vor reveni la o mărime ceva mai mică. Din fericire, acest lucru nu este valabil pentru toate femeile.

Dar iată şi o schimbare bună! Da, în sfârşit, există şi o schimbare bună… Apetitul sexual îţi va creşte. Unul dintre cele mai comune lucruri de care se plâng femeile atunci când încep să ia păastile anticoncepţionale este scăderea libidoului. Când renunţi la această metodă contraceptivă, însă, apetitul sexual va reveni la normal.

Însă după o veste bună vine iar una rea… Dacă ai început să iei pastile anticoncepţionale pentru a scăpa de acnee (sau dacă aceasta s-a ameliorat în această perioadă), problema va reveni când vei renunţa la pastile. Este de preferat să faci o vizită medicului dermatolog pentru a-ţi prescrie altceva care să te ajute.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.