Ce sa verifici inainte sa trimiti un CV

Nu, nu apăsa “send” ȋnainte să verifici de cel puţin trei ori detaliile menţionate mai jos şi ȋnainte de a-i da cel puţin unei prietene să-ţi verifice CV-ul.
Deci, bifează şi refă CV-ul pentru a primi cel puţin un răspuns de la potenţialii angajatori pe care-i vânezi.

Ce şi cum scrii
Nu “bate câmpii cu graţie”, nu te lăuda prea mult şi mare grijă la exprimare şi gramatică pentru că nimeni nu vrea să angajeze o persoană care face greşeli mai mult sau mai puţin monstruoase ȋn unul dintre cele mai importante documente din viaţa ei.După ce ţi-ai verificat şi “răsverificat” textul, trimite CV-ul unor prieteni de ȋncredere pentru supra-verificare – cel puţin doi, pentru a fi convinsă că totul este ȋn regulă.

O amprentă personală
Nu, nu alege Times New Roman, poţi mai bine de atât. Ce spui de un Calibri sau poate Helvetica, fonturi jucăuşe, mai rotunjite, mai “friendly” şi care te disting automat din noianul de CV-uri.

Este ca şi cum ţi-ai pune amprenta cumva şi ai spune “sunt altfel, sunt mai inventivă” fără să poţi fi acuzată de neprofesionalism.

Lungime
Nimeni nu are timp şi mai ales chef să citească un CV “kilometral”. De asemenea, o astfel de prezentare profesională nu dă impresia nimănui că eşti profi, ci că nu ştii să sintetizezi şi “să treci la subiect”.

Pe nimeni nu interesează care au fost primele tale job-uri (dacă ai lucrat pentru Adobe sau IBM, mai stăm de vorbă) şi nici toate micile detalii privind fiecare dintre joburile tale.

Elimină cuvintele pompoase şi ȋn surplus
Un CV este un rezumat al vieţii tale profesionale şi nu o “poveste de adormit copiii”, aşa că ţine-l ȋn limitele acceptabile cât mai simplu, scurt şi foloseşte opţiunile bold sau underline pentru a scoate ȋn evidenţă ce doreşti.

Cum sa ai un CV reusit daca nu ai experienta

De ce iti este refuzat CV-ul?

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise