Ce să faci pentru a te simți în siguranță atunci când ieși la alergat

O cercetare recentă arată că jumătate din femeile care ies la alergat se tem pentru siguranța lor, iar o treime au fost agresate în timp ce făceau jogging singure.

Sportul are numeroase beneficii pentru sănătate, iar alergatul este modul preferat de a face mișcare al multor persoane. Foarte mulți aleg să facă sport în aer liber, mai ales dacă este vorba de alergat, însă femeile sunt puse deseori într-o situație dificilă.Orice femeie știe cum e să mergi singură pe stradă și, indiferent cum ești îmbrăcată, să auzi bărbați în spatele tău care te fluieră sau strigă după tine. Acest lucru se întâmplă oriunde te-ai afla, chiar și în timpul zilei, în zone aglomerate. Din acest motiv, multe femei se tem să meargă singure seara pe stradă.

Citește și: De ce trebuie să ții cont când te apuci de alergat 

Când vine vorba de alergat, cele mai multe persoane preferă să facă asta dimineața devreme sau seara – în special în timpul verii, când acestea sunt singurele momente când poți ieși din casă fără să te topești.

Acestea sunt și motivele pentru care jumătate dintre femeile care au participat la cercetare se tem pentru siguranța lor atunci când ies singure la alergat. Deci, ce e de făcut?

În primul rând, trebuie să accepți faptul că, oricum te-ai îmbrăca, mereu vor exista libidinoși și perverși care îți vor face propuneri indecente. Iar asta se întâmplă indiferent de tipul tău de corp sau de cât de frumoasă (sau nu) ești. Cu alte cuvinte, niciodată nu este vina ta sau a echipamentului în care alergi!

Apoi, fă tot posibilul să ieși la alergat în zone cât mai populate și luminate. Șansele ca cineva să te hârțuiască devin mai mici, iar șansele ca cineva să reacționeze în cazul unei situații dificile devin mai mari.

Citește și: Cum să ai un stil de viață sănătos în doar 21 de zile 

De asemenea, e recomandat să anunți un prieten că vei ieși la alergat și să îi spui traseul pe care îl vei parcurge. Și nu uita să ai telefonul la tine, pe cât posibil!

În cazul în care ai impresia că cineva te urmărește, scoate repede telefonul și prefă-te că vorbești cu cineva. „Uite acum am terminat de alergat și mă îndrept spre casă, ne putem întâlni în 5 minute la intersecție.” Dacă cineva chiar te urmărește, cel mai probabil va renunța dacă va crede că te întâlnești cu un cunoscut.

Nu în ultimul rând, e foarte important să nu răspunzi nimic tipilor care încearcă să îți atragă atenția. Scopul lor este exact acesta, să îți atragă atenția, deci ignoră-i și aleargă mai departe.

Tu ai întâmpinat vreo situație care să te facă să îți fie teamă să alergi singură? Cum te-ai descurcat?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.