Ce sa faci ca sa nu ingheti

By  | 

Când temperaturile scad considerabil sub zero, este ușor să te lași păcălită de metodele ”tradiționale”, care-ți promit un cât de mic grad de confort, dar care nu fac decât să-ți destabilizeze circulația sângelui și sistemul imunitar. Ca să nu îngheți până în măduva oaselor, respectă câteva reguli simple.

O să îngheți dacă…

  • Dai centrala la maxim. Atunci când ieși dintr-o casă cu regim tropical în vortexul polar de afară, diferența extremă de temperatură îți face praf vasele de sânge, împiedicând circulația să ajungă la extremități. Concluzie: mâini și picioare bocnă!
  • Porți căciuli pufoase din lână. Bumbacul este un mai bun conducător de căldură și izolator decât lâna, așa că atunci când gerul face ravagii, ia-ți un fes care să-ți acopere bine urechile, chiar dacă la prima vedere pare mult mai subțire și mai ”neajutorat” decât căciula de lână.

Cum sa arati stylish cand e frig afara

  • Îți ții mâinile în buzunare. Ți-e mai comod așa, dar adevărul e că nu faci decât să-ți încetinești circulația periferică. Soluția este să-ți pui mușchii la treabă mișcându-ți cât mai mult brațele, astfel încât și palmele să ți se încălzească în mod natural.

O să te simți confortabil dacă…

  • Bei cafea decofeinizată. O ceașcă de cafea fierbinte îți dă o stare de bine temporară, dar pe termen lung duce la irosirea căldurii corporale. Elimină acest efect secundar optînd pentru o cafea fără cofeină sau un ceai din plante.
  • Consumi proteine. Pentru că durează mai mult să digeri o masă bogată în proteine, decât una formată aproape exclusiv din carbohidrați sau zaharuri, organismul tău va ”lucra” mai mult, producând energie. Jacob Teitelbaum, medic și co-prezentator al emisiunii radio VoiceAmerica Health and Wellness, spune că ar trebui să renunțăm pe cât posibil la alimentele bogate în zahăr pentru că duc la scăderea sistemului imunitar: ”O cutie de suc acidulat îți scade imunitatea cu 30%, timp de trei ore.”

Cum iti protejezi pielea de vremea rece

  • Îți troznești degetele de la picioare înainte de a adormi. Așternuturile sunt reci? Genul acesta de exerciții îți pun sângele în mișcare astfel încât vei reuși rapid să-ți încălzești întreg corpul.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *