Ce nu trebuie sa lipseasca din crema ta de protectie solara

Produsul pe care il alegi trebuie sa iti fereasca pielea atat de riscurile cauzate de razele UVB, cat si de cele UVA.

Daca razele UVB sunt binecunoscute pentru faptul ca pot fi motivul arsurilor solare, si razele UVA pot dauna pe termen lung. Acestea sunt la fel de periculoase si duc la aparitia ridurilor sau a petelor de pe piele o data cu inaintarea in varsta. Asa ca citeste cu atentie pe ambalaj, o crema care ofera protectie impotriva unui spectru larg este cea mai potrivita.

Ca o regula generala, toata lumea are nevoie de acelasi nivel de protectie.

Factorul de protectie solara (SPF) este ales de cele mai multe persoane in functie de tipul si pigmentul pielii. Acest lucru este insa gresit, pentru ca pielea, indiferent cat timp este expusa la soare sau cat este de deschisa ori inchisa, trebuie ferita de toate riscurile. De aceea, o lotiune cu SPF 30 este varianta ideala, cu conditia sa fie aplicata la fiecare 2-3 ore.

Daca ai pielea deschisa la culoare si esti predispusa la arsuri solare, o crema cu SPF 70 nu este solutia tuturor problemelor tale.

Cu atat mai putin daca o aplici o singura data, dimineata. Specialistii spun ca un produs cu SPF 15 ofera un nivel de protectie de 88%, iar un SPF 30 poate atinge 95% din nivelul de combatere a afectiunilor solare. Tot ceea ce este peste 30 nu ofera o prea mare diferenta, motiv pentru care cea mai potrivita varianta este crema su SPF 30, dar care trebuie reaplicata la intervale regulate de-a lungul zilei.

Asigura-te ca produsul este unul care te face sa te simti confortabil.

Daca lotiunea pe care ai ales-o se intinde greu, atunci nu vei avea prea multa tragere de inima sa o reaplici. De aceea, alege un spray sau ulei de protectie, pentru a te face nerabdatoare sa il simti de fiecare data pe piele.

Tipul de piele al fiecarei persoane se modifica si o data cu varsta.

La 20-30 de ani, pielea tinde sa fie grasa, motiv pentru care trebuie sa alegi o lotiune protectoare fara ulei, care sa dea un aspect fara cusur al pielii tale. Peste varsta de 40 de ani, pielea devine din ce in ce mai uscata, asa ca produsul de protectie solara trebuie sa fie totodata si hidratant.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.