Ce nu știai despre părul pubian

Ce este, ce rost are și e mai bine să îl păstrăm sau să scăpăm de el? Iată câteva lucruri interesante despre părul pubian.

Unele persoane fac tot posibilul să scape complet de el, altele doar îl aranjează puțin, în timp ce unele preferă să îl lase natural. Însă de când începem pubertatea fiecare dintre noi avem păr pubian, deci hai să aflăm mai multe despre el.

Părul pubian are beneficii. Există un motiv pentru care avem păr „acolo jos”; el ne poate proteja această zonă sensibilă de bacterii, în special vaginul.

Citește și: Cum poti calma iritatiile dupa epilare? 

Protejează pielea de iritațiile provocate de frecare. Mai ales după sex, te poți trezi cu iritații în această zonă, dacă alegi să îți epilezi părul.

Leziunile provocate de epilare apar din ce în ce mai des. Răni, iritații, abcese sau fire de păr crescute pe sub piele – toate acestea sunt din ce în ce mai comune. Alege cu grijă metoda prin care te epilezi.

În secolul al 19-lea, femeile se epilau, dar foloseau în locul părului o perucă (merkin). Poate că pare stupid, însă exista riscul infestării cu păduchi, așa că femeile preferau să poarte o perucă.

Citește și: Cum reacționează 3 bărbați la prima epilare inghinală 

Nu e recomandat să te epilezi cu ceară în timpul menstruației. Din cauza hormonilor, epilarea cu ceară poate fi mult mai dureroasă în această perioadă.

Unii oameni obișnuiau să păstreze păr pubian ca suvenir. În secolele al 18-lea și al 19-lea, în Marea Britanie, părul pubian era deseori păstrat ca un suvenir de la partener. Mai mult, uneori era pus chiar pe pălărie, pentru ca toată lumea să îl vadă.

 

*articol preluat din RedBook (autor: Catriona Harvey-Jenner)

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.