Ce ne aduce vârsta de 18 ani?

Majoratul reprezintă un moment important din viața oricui, iar această frumoasă vârstă aduce anumite schimbări despre care vom vorbi în continuare.

Ce se schimbă când împlinești 18 ani?

Poți votaTe-ai săturat de „cum merg lucrurile în țara noastră”, iar începând de la 18 ani poți și tu să votezi. Din păcate, mulți tineri consideră că votul lor nu poate schimba nimic, însă nu uita că dacă noi nu votăm o fac alții în locul nostru. Știm deja că persoanele mai în vârstă au o mentalitate diferită, cu care unii dintre noi nu suntem de acord, deci nu lăsa bunicii să îți decidă soarta.

Poți consuma alcool

Cel mai probabil ai mai consumat alcool și până acum, dar nimic nu se compară cu satisfacția pe care o simți atunci când barmanul te întreabă dacă ești majoră și, pentru prima dată, chiar ești. Însă nu uita, consumă întotdeuna alcool responsabil!

Îți poți lua carnetul de conducere

Chiar dacă nu vei avea automobil prea curând, e o idee bună să dai de carnet. Vei descoperi în unele anunțuri de job-uri că acesta este necesar și, în plus, te va ajuta dacă vrei să pleci în vacanță, pentru că poți conduce tu atunci când șoferul este obosit.

Termini liceul

Ceea ce poate fi un motiv de bucurie, dacă nu ar urma facultatea. Mulți tineri sunt „obligați” de părinți să se înscrie la o facultate pe care nu și-o doresc, dar uneori acesta nu este un lucru rău. Există cazuri în care tinerii au fost lăsați să urmeze ce facultate au vrut, ca apoi să realizeze că au făcut o greșeală și nu prea au unde să se angajeze. De aceea, e mai bine să „te chinui” cu o facultate care nu îți place neapărat, dar care ți-ar aduce beneficii importante pe viitor, iar peste câțiva ani să urmezi niște cursuri pe care ți le dorești.

Citește și: Sfaturi pentru absolvenții de liceu 

Și… cum te simți la 18?

Pentru mulți tineri, această aniversare nu înseamnă, de fapt, mare lucru. Nu ne schimbăm peste noapte, nu devenim brusc niște adulți responsabili și nici nu suntem neapărat mai înțelepți. Însă părinții și/sau profesorii se vor aștepta să te schimbi, iar asta nu trebuie să te sperie!

De ce să te bucuri că înaintezi în vârstă:

Devii independentă! Vei lucra într-un domeniu ales de tine, vei fi plătită, nu va mai trebui să ceri părinților bani pentru orice și te vei putea muta la casa ta. Întreabă orice adult dacă ar vrea să dea timpul înapoi pentru a reveni la liceu sau facultate și cei mai mulți îți vor râde în nas. Sigur, va trebui să îți gătești singură, dar asta înseamnă că vei mânca doar ce îți place; va trebui să faci singură curat în casă, dar o poți mobila și decora cum vrei; îți vei plăti singură vacanțele, dar poți alege orice destinație vrei și, ajunsă acolo, poți petrece timpul cum vrei.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.