Ce mâncăm când e caniculă?

Odată cu vara a început și canicula, iar apetitul ți-a cam dispărut. COSMO îți arată ce e recomandat să mănânci în această perioadă, pentru ca organismul tău să primească toți nutrienții de care are nevoie, fără a te forța să mănânci.

Motivul pentru care multe persoane se îngrașă iarna și slăbesc vara nu este doar dorința de a avea un corp perfect la plajă, ci și lipsa apetitului. Totuși, nu e ok să mănânci prea puțin – organismul tău are nevoie de mâncare! Pe de altă parte, apetitul ți-a cam dispărut în această perioadă, deci ce e de făcut?

Citește și: 10 alimente de vară care te ajută să slăbești

Ce mâncăm când e caniculă?

În această perioadă, este recomandat să consumăm cât mai multe fructe și legume, acestea fiind mai ușoare, mai sănătoase și pline de vitamine, și să bem cât mai multe lichide benefice.

Fructele și legumele pot fi consumate simple, în salate, în diferite mâncăruri, în smoothie-uri, în sucuri naturale… cum vrei tu! Ele ar trebui să constituie cea mai mare parte din meniul zilnic și, crede-ne, nu este prea greu să faci asta. Dacă nu ai idei de rețete, caută unele vegetariene sau vegane și vei descoperi zeci, sute de idei absolut delicioase!

Și cerealele integrale sunt foarte importante pentru sănătate, deci nu te feri de orez sau pâine (de preferat integrală sau neagră, cu semințe).

Citește și: 5 idei de rețete light pentru vară

De asemenea, lactatele sunt alimente potrivite pentru vară, în special iaurtul, pe care îl poți transforma într-o înghețată gustoasă.

Printre alimentele ce trebuie evitate în această perioadă (dar nu numai!) se numără carnea grasă, carnea afumată, mezelurile, pateurile, alimentele grase, alimentele prăjite, produsele procesate, zahărul, sucurile carbogazoase și băuturile cu un conținut mare de cofeină.

Nici cu alcoolul nu ar trebui să exagerezi în această perioadă, pentru că duce rapid la deshidratare.

În general, ar trebui să mănânci puțin, dar des. În acest fel, nu îți va fi foame și nu vei pune pe tine kilograme în plus.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.