Ce mananci la mahmureala

Să-ţi explic de ce după 20 de ani mahmurelile devin deodată cu mult mai greu de suportat. Nu, nu este vorba de calitatea alcoolului, cu toate că şi asta contează, ci de faptul că, fir’ar să fie, odată cu vârsta producţia celor două enzime care descompun şi ajută la eliminarea alcoolului din sânge se diminuează.

Cum previi mahmureala
Pentru a preveni acele mahmureli care durează şi două zile, ȋncearcă să consumi băuturi alcoolice fără zahăr (da, da, la cocktail-uri mă refer) şi ţine-te de regula: două pahare de apă la unul de alcool pentru a menţine organismul hidratat şi mai puţin sensibil la efectele ameţitoare ale alcoolului. De asemenea, nu fuma când bei, ci ȋn pauzele dintre pahare pentru că tutunul şi celelalte chimicale din ţigară fac ca alcoolul să fie mai rapid absorbi de corp.Niciodată, dar niciodată să nu bei pe stomacul gol pentru că alcoolul va fi absorbit imediat, iar muhmureala va fi de proporţii apocaliptice. Mănâncă ceva mai consistent decât ȋn mod normal pentru că o salată nu prea poate face faţă unui party: carne, ouă, cereale integrale sunt opţiuni mai bune.

Salvarea: apă, multă apă!!!!!!!!!!!
Un organism “lovit” de mahmureală suferă de deshidratare, aşa că dă-i ce are nevoie: apă. Stoarce şi lămâie ȋn apă pentru a elimina mai repede toxinele şi a curăţa organismul şi fă o baie ȋn apă călduţă ȋn care ai pus picături de ulei esenţial de rozmarin şi lămâie.

Prânzul şi o gustare decadentă
Dacă ai stare de greaţă, fă­-ţi un smoothie verde sau o salată pentru a drena toxinele din ficat, iar dacă-ţi este foame (mare minune), fă-ţi ouă fierte cu o salată imensă.

Trebuie să dai prioritate alimentelor care-ţi curăţă ficatul precum spanac, salată, scorţişoară cu muesli sau linte condimentată din plin cu curcumă (turmeric).

Bat la pariu că pe după-amiază te va lovi pofta de dulce aşa cum se ȋntâmplă de multe ori când bem alcool. Ştiu că nu are rost să-ţi spun că o să-ţi facă rău, aşa că te voi sfătui să-ţi iei ceva care măcar să compenseze pentru starea psihică groznică. Ce zici de o gogoaşă (fără umplutură, te rog)?

Cum scapi de mahmureala?

Ce stii despre ceea ce bei?

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise