Ce iti pune in pericol fertilitatea

Unele obiceiuri pe care ai putea să le ai pot părea inofensive, însă îţi pot crea reale probleme atunci când îţi doreşti să concepi un copil. Iată la ce să fii cu ochii în patru.

Simţi că a venit momentul acela când îţi doreşti din suflet un copil, însă totuşi întâmpini probleme să îl concepi? Există câţiva factori la care nu te-ai aştepta, dar care îţi pot pune beţe în roate. Iată care ar putea fi cauza:

Mancarea nesanatoasa

Progesteronul, insulina şi testosteronul sunt hormoni reproducători cruciali în procesul de procreere, însă aceşti pot fi sabotaţi de consumul unor mâncăruri nesănătoase, precum cea de tip fast-food. În plus, unele cercetări au scos la iveală că un mic-dejun bogat în nutrienţi îţi poate creşte serios fertilitatea.

Igiena orala precara

O serie de studii au demonstrat că femeile care au apelat la diverse forme de tratamente de fertilitate aveau mai multe probleme cu gingii care sângerau sau care erau inflamate, decât cele care au conceput copii în mod natural. Aşa că nu face rabat de la sănătatea orală – curăţă dinţii de cel puţin două ori pe zi, foloseşte aţă dentară şi apă de gură şi treci pe la dentist măcar o dată pe an.

Lubrifiantii

E foarte indicat să foloseşti lubrifianţii – însă aceştia îţi pot da şi bătăi de cap. Unii dintre ei însă sunt adevăraţi duşmani ai fertilităţii, pentru că pot dăuna spermei. Încearcă lubrifianţi care sunt creaţi speciali pentru a nu ataca calitatea spermei, precum cei din marca Pre-Seed, pentru că aceştia sunt izotonici şi au pH similar mucusului cervical fertil.

Lumina artificiala in timpul noptii

Ştii deja că e bine să dormi cât mai departe de telefonul mobil sau de tabletă pe timpul nopţii şi chiar să le diminuezi la minimum luminozitatea ecranelor. Însă conform unui studiu expunerea la lumina artificială noctură te poate împiedica să concepi un copil, deoarece aceasta poate suprima producţia de melatonină, hormonul care induce somnul. Acest hormon este totodată eliberat în tractul reproducător şi poate bloca ovulele să funcţioneze la capacitate normală.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.