Ce ingredient daunator contin sucurile ”diet”

Încă de mici copii, cei mai mulţi dintre noi iubim gustul sucurilor carbogazoase, însă acestea sunt pline de ingrediente dăunătoare. Multe persoane aleg sucurile diet pentru că au mai puţine calorii, însă uită că acestea sunt pline de îndulcitori artificiali care nu sunt deloc recomandaţi de medici.

Îndulcitorii artificiali îngrijorează medicii din cauza efectelor de lungă durată a acestora. Unele studii recente sugerează că anumiţi îndulcitori pot cauza cancer, însă cele mai multe dintre acestea sunt făcute pe şoareci, nu pe oameni, iar la teste se folosesc cantităţi mari de îndulcitori.Însă chiar dacă nu se poate spune clar că sucurile diet pot provoca apariţia cancerului, ele pot cauza alte probleme. Rezultatele studiilor sugerează că prin consumarea de îndulcitori artificiali putem ajunge să avem intoleranţă la glucoză, care este primul semn al diabetului de tip 2, asociată şi cu obezitatea şi un risc crescut de moarte prematură.

Iniţial s-a făcut un test pe şoareci. Aceştia au consumat îndulcitori artificiali aprobaţi de FDA (Food and Drug Administration, agenţie care este responsabilă cu reglementarea, printre alele, a alimentaţiei) şi au dezvoltat o intoleranţă la glucoză. Apoi, cercetătorii au luat bacterii intestinale de la oameni care consumă acest tip de îndulcitori şi le-au pus în şoareci. Animalele au dezvoltat o bacterie care este cunoscută pentru creşterea riscului diabetului şi obezităţii atât la şoareci, cât şi la oameni.

Însă cercetătorii nu s-au oprit aici, ci au continuat studiul şi pe câţiva oameni. Deşi acest studiu a fost mai mic, rezultatele au fost asemănătoare. Mai multe de jumătate dintre voluntarii care au participat au început să dezvolte bacterii ce indică o intoleranţă la glucoză.

Medicii sunt de părere că, din cauza faptului că îndulcitorii naturali nu sunt absorbiţi de corp, ei afectează mai multe bacterii intestinale când trec prin organism. În acest fel, păcălesc corpul, făcându-l să creadă că a luat o supradoză de zahăr, ceea ce compromite capacitatea acestuia de a reglementa zahărul în sânge.

Din aceste motive, este recomandat să limităm consumul de îndulcitori artificiali din dietă prin trecerea de la sucurile diet la apă sau sucuri naturale şi prin consumarea mâncărurilor preparate cu îndulcitori naturali.

Tu obişnuieşti să consumi sucuri diet?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.