Ce greșeli faci când folosești tampoane

Folosești tampoane? Ai grijă să nu faci aceste greșeli care îți pot afecta sănătatea!

Menstruația este cel mai normal lucru din lume, însă nu discutăm prea mult despre acest subiect. Astfel, multe femei ajung să aibă probleme de sănătate pentru că nu folosesc corect tampoanele interne.

Cum sa scapi de problemele din timpul menstruatiei

Iată ce greșeli să eviți atunci când folosești tampoane:

Te speli pe mâini doar după ce ai introdus tamponul în vagin

Este foarte important să te speli pe mâini atât înainte, cât și după ce ai introdus tamponul. Dacă nu te speli înainte, este foarte posibil ca bacteriile de pe mână să ajungă în vagin, apoi nu vei știi de unde ți-a apărut o infecție!

Îți schimbi tamponul doar o dată pe zi

Indiferent dacă ai un flux menstrual abundent sau redus, un tampon se schimbă neapărat la fiecare 4-8 ore. Unele femei pot sta și o zi întreagă cu un tampon înauntrul lor fără să se păteze, dar asta nu înseamnă că este sănătos! Ai mare grijă, nu e de glumit cu sindromul șocului toxic!

Ce trebuie sa stii despre sindromul socului toxic

Folosești tampoane parfumate

Nu este recomandat să folosești acest tip de tampoane, pentru că te poți trezi cu mâncărimi sau iritații. Alege mereu tampoane neparfumate.

Nu schimbi tamponul după înot

Indiferent dacă înoți în piscină, în mare sau într-un lac, șnurul tamponului se va uda și se va umple de clor, apă sărată sau tot felul de bacterii. Toate acestea pot duce la iritații, deci schimbă-ți tamponul după ce ai terminat de înotat!

Ce cred barbatii cu adevarat despre menstruatie

Nu introduci tamponul destul de mult

Atunci când un tampon este introdus corect, nu trebuie să îl simți. Dacă îl simți și te deranjează, cel mai probabil nu l-ai introdus suficient de mult.

Tu faci aceste greșeli când folosești tampoane?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.