Ce funcționează mai bine când vrei să slăbești: schimbarea dietei sau sportul?

„Sportul nu contează, atâta timp cât am o dietă potrivită” sau „Pot mânca tone de junk food dacă fac exerciții”. Care e adevărul?

Se știe că atunci când vrem să dăm jos câteva kilograme și, implicit, să avem un stil de viață sănătos, este important să avem o dietă potrivită ȘI să facem sport. Dar, atunci când vrei să slăbești rapid, ce e mai eficient: dieta sau sportul?Citește și: Sfaturi de la vedete pentru o alimentație sănătoasă

Un răspuns în acest sens vine de la AsapScience, prin clipul de mai jos:

Pe scurt, sportul arde calorii, dar nu atât de repede precum ți-ai dori. Astfel, poate crezi că e ok să mănânci o pizza întreagă alături de un suc, apoi să-ți faci și niște clătite – „Ies mai încolo la alergat, scap de caloriile astea” – dar adevărul e că va trebui să faci cam mult sport zilnic pentru a arde un număr mare de calorii pe care le consumi.

Altfel spus, gândește-te la un baton de ciocolată, care are peste 200 calorii. Pentru a arde aceste calorii, ar trebui să te plimbi pe jos cam o oră – sau poți, pur și simplu, să nu mănânci ciocolata. Un alt exemplu: preferi să ieși la alergat jumătate de oră în fiecare zi sau să renunți la suc?

Citește și: 5 aplicații pentru o alimentație sănătoasă 

Cel mai simplu mod de a slăbi fără să faci efort este să îți schimbi dieta cu una mai sănătoasă. Asta nu înseamnă să mănânci doar salată toată ziua, ci să renunți la alimentele care te îngrașă cel mai mult. Prima regulă în orice dietă este să renunți la zahăr și alcool, deci, dacă vrei să slăbești, cel puțin limitează consumul acestora.

„Dar nu este sportul sănătos? Și te ajută și la slăbire!”

Sigur că sportul este sănătos și ne ajută să slăbim, dar hai să fim realiste: câte dintre noi ne facem timp pentru sport în fiecare zi? Femeia modernă are carieră, poate face și niște freelancing pe lângă, iese des în oraș, face cumpărături, gătește, are grijă de gospodărie și are și hobby-uri. La finalul zilei, ai nevoie și de puțină relaxare, nu-i așa? Dacă te afli și tu în această situație, nu ar trebui să dai vina pe lipsa timpului pentru că nu poți slăbi – simpla schimbare a alimentației cu una mai sănătoasă poate face minuni!

Bineînțeles, o combinație între o alimentație sănătoasă și sport are efecte benefice mai ales pe termen lung. Însă dacă pur și simplu nu reușești să îți faci timp pentru sport, încearcă cel puțin să ai o dietă sănătoasă, iar rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară.

Citește și: 10 trucuri pentru a cumpăra mâncare sănătoasă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.