Ce fond de ten ti se potriveste?

Sunt sigură că atunci când te duci la vânătoare de fond de ten nu ştii ce să alegi, mai ales că ȋn ultimul timp au apărut o grămadă de texturi, dar şi alte tipuri de loţiuni cu pigmenţi precum BB cream-urile. Deci, ce textură este perfectă pentru tine?

BB Cream
Prescurtarea “BB” vine de la “beauty balm”, iar acest produs este un tip de totul-ȋn-unul: ai pigmenţi pentru a egaliza culoarea pielii, ingrediente anti-aging şi SPF, totul ȋntr-un singur tub. Mai mult, ȋţi va face tenul mai luminos, fără să pară că ţi-ai acoperit pielea cu ceva.
Este perfect dacă nu ai un ten cu probleme pentru că este aproape translucid şi nu acoperă cine ştie cât.Fond de ten spumă
Este perfect pentru tenurile uleioase sau mixte pentru că nu ȋncarcă tenul, dar acoperă micile imperfecţiuni. Totuşi, dacă vrei un produs care să acopere couşuri, cuperoză sau alte probleme vizibile, alege o formulă mai consistentă.
Pont: Fondul de ten spumă este bun şi pentru vară pentru că nu “curge” şi nu se strange ȋn pliurile pielii.

Fond de ten cremă
Cu o textură consistentă şi cremoasă, fondul de ten cremă acoperă până şi cele mai “serioase” dintre problemele dermatologice ca acnee, cearcăne negre sau pete pigmentare. Este perfect pentru tenurile cu probleme, dar ȋncarcă excesiv un ten care are deja tendinţă de ȋngrăşare, aşa că dacă ai nevoie de o asemenea formulă, controlează producţia de sebum cu ajutorul şerveţelelor matifiante.

Fond de ten stick
Este cea mai puternică formulă de fond de ten, acoperă ȋn totalitate şi nu curge, dar poate fi cam prea mult pentru sezonul estival când temperaturile ȋnalte şi transpiraţia te-ar putea face să arăţi ca si cum ai avea o mască. Dacă ai mari probleme de ten, acoperă doar zonele respective cu stick şi aplică o BB cream ȋn rest.

Cum aplici corect un fond de ten

Ce fond de ten ti se potriveste: mat sau lucios?

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise