Ce este reflexologia și ce beneficii pentru sănătate are?

Reflexologia este practica masării anumitor puncte de pe talpa piciorului sau din palmă pentru a trata diferite boli.

Atunci când suferim de o boală încercăm tot felul de tratamente, însă mulți dintre noi uităm de beneficiile pe care le poate aduce reflexologia – sau nici măcar nu le cunoaștem.Pe scurt, reflexologia este o modalitate de a masa talpa piciorului sau palma. Este o metodă pe care o poți învăța chiar și tu, pentru că acestea sunt părți ale corpului la care oricine poate ajunge cu ușurință – spre deosebire de spate, de exemplu. Se folosește încă din Egiptul Antic, însă a devenit foarte populară în anii `90, în special în Statele Unite.

Citește și: Cum se face automasajul pentru un ten mereu tânăr

În reflexologie se folosește o tehnică de masaj care stimulează anumiți nervi ce sunt legați de diferite organe și glande din întregul corp. Astfel, masând o zonă anume din palmă sau de pe talpa piciorului, poți ajuta stomacul, inima, umerii, ochii, plămânii, splina, pancreasul, creierul și multe altele. Printr-o simplă căutare pe Google Images poți afla care sunt aceste zone.

Ce beneficii are reflexologia?

Reflexologia este, în primul rând, masaj, iar masajul are numeroase efecte pozitive: reducerea stresului și a anxietății, relaxarea mușchiilor, îmbunătățirea circulației, curățarea organismului de toxine, creșterea nivelului de energie etc.

Cu toții cunoaștem acel clișeu din filme în care soțul cel iubitor se oferă să îi facă un masaj la picioare soției sale, pentru că a avut o zi grea la muncă. Ei bine, poate că ar trebui să includem și noi acest tip de masaj în rutina noastră zilnică. Nu numai că picioarele sunt deseori ignorate atunci când vine vorba de îngrijire sau masare, însă un masaj de numai 5 minute poate îmbunătăți foarte mult starea de spirit. Dacă masezi și acele zone care corespund unui organ unde există probleme, atunci experiența va fi cu atât mai plăcută.

Reflexologia are efecte foarte importante pentru sănătate. De exemplu, poate ajuta pacienții bolnavi de cancer să se simtă mai bine în urma chimioterapiei pentru că vor avea mai multă energie, nu le va mai fi greață, iar nivelul durerii va scădea.

Citește și: Ce trebuie să știi înainte să mergi la masaj

De asemenea, poate reduce tensiunea arterială. Un studiu efectuat de doctorul spaniol Jesus Manzanares a arătat că reflexologia poate ajuta atât de mult încât se poate scădea dozajul medicamentelor pentru tensiune.

Însă nu trebuie să ai o boală gravă pentru a te putea bucura de efectele pozitive ale reflexologiei. Aceasta te poate ajuta să scapi și de simptomele sindromului premenstrual!

Mai jos găsești 3 exemple de reflexologie, pentru a înțelege mai bine cum funcționează acest tip de masaj.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.