Ce dezavantaje are samponul uscat?

Din ce în ce mai multe femei folosesc șamponul uscat, dar acesta are și câteva dezavantaje pe care probabil nu le cunoști.

Probabil că și tu, la fel ca alte mii de femei, ai o viață destul de ocupată și pur și simplu nu ai timp să îți speli părul atât de des cum ar trebui. Din fericire, există un produs magic care te poate scoate din încurcătură: șamponul uscat. Totuși, acesta vine și cu câteva dezavantaje, destul de importante, credem noi.Însă, în primul rând, ce anume este șamponul uscat și cum funcționează acesta?

Sub formă de spray, șamponul uscat îți permite să îți reîmprospătezi părul atunci când trebuie să pleci de acasă repede și nu ai timp (sau, hai să recunoaștem, chef) să ți-l speli. Se aplică la rădăcina părului și pe scalp pentru a absorbi excesul de sebum, apoi părul este periat pentru ca produsul să se întindă puțin și pe lungimea firelor, dar mai ales pentru a fi îndepărtat odată cu sebumul.

Cum salvezi o „bad hair day”

Se folosește între spălări și este foarte ușor de întrebuințat, motiv pentru care a devenit un produs din ce în ce mai popular în rândul femeilor.

Din păcate, prezintă și câteva dezavantaje de care ar trebui să ții cont.

În primul rând, nu este recomandat să îl folosești dacă ai mătreață. Utilizarea sa îți poate agrava situația, deteriorând sănătatea scalpului.

De asemenea, dacă ai părul uscat, îl poate face și mai uscat decât este sau îl poate face doar să arate mai uscat, pierzându-și strălucirea.

Să nu mai vorbim de reziduurile pe care le lasă pe scalp și pe firele de păr… Uneori, poate fi vina ta dacă acestea apar (pentru că ai aplicat produsul prea de aproape sau în cantitate prea mare), dar uneori este numai vina șamponului uscat.

Utilizari alternative pentru pudra de talc

Și dacă tot a venit vorba de aplicarea în cantitate mai mare, îți sugerăm ca primele două-trei dăți când încerci șamponul uscat să o faci când nu trebuie să ieși din casă. De ce? Ei bine, mai mult nu este neapărat și mai bine. Părul tău poate părea chiar mai murdar decât înainte dacă folosești prea mult produs și ghici ce? Acum chiar nu vei mai putea ieși din casă în 5 minute pentru că ești obligată să faci un duș și să îți usuci părul.

Tu obișnuiești să folosești șamponul uscat? Te-ai confruntat vreodată cu aceste dezavantaje ale sale?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise