Ce beneficii are cafeaua verde

Cafeaua verde este cunoscută în special datorită faptului că ajută în lupta cu kilogramele în plus, multe pastile de slăbit conţinând extract din boabele acesteia. Poate şi tu ai încercat-o în acest sens, dar cunoşti şi celelalte beneficii ale sale?

Pentru început, ce anume este cafeaua verde? Nimic altceva decât boabele de cafea în stare pură, neprăjite sau procesate în vreun fel. Din acest motiv, este mai proaspătă şi se menţine aşa pentru mai mult timp. De asemenea, nu conţine toxine sau diferite impurităţi, pentru că în procesul de prelucrare nu sunt implicate substanţe artificiale precum pesticide sau fertilizatori chimici.

În plus, boabele de cafea verde sunt mai bogate într-un compus care altfel este descompus prin procesul de ardere şi nu se regăsesc în cafeaua obişnuită: este vorba de acidul clorogenic (ACG), care accelerează procesul de ardere al grăsimilor din organism.

Dar cafeaua verde are multe alte beneficii pe care mulţi nu le cunosc. Iată de ce este atât de bună pentru noi:

Conţine o cantitate mare de antioxidanţi care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Aceşti antioxidanţi sunt mai puternici decât cei care se află în ceaiul verde.

•Nu are efectele negative ale consumului de cafea clasică prăjită (insomnie, tahicardie, creşterea tensiunii arteriale).

•Este utilă în tratarea cancerului, datorită acidul clorogenic menţionat şi mai sus.

•Creşte eficienţa medicamentelor.

•Accelerează metabolismul.

•Ajută la sănătatea ficatului.

•Acţioneaza ca un tonic general, datorită conţinutului mare de acid cafeic.

•Diminuează riscul apariţiei diabetului.

•Masajul cu ulei de cafea verde atacă depozitele de grăsime şi întinereşte epiderma.

Cafeaua verde se poate consuma ca atare, preparată ca cea clasică sau ca un ceai, se poate prăji acasă, în cuptor (maxim 10-15 minute) sau poate fi unul din ingredientele unei băuturi antioxidante şi perfecte pentru slăbit, alături de lime şi portocale.

Este recomandat să consumăm două căni de cafea verde în fiecare zi, de preferat în prima parte a zilei.

Acestea fiind spuse, nu mai sta pe gânduri şi încearcă şi tu cafeaua verde!

 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.