Ce alimente să NU consumi dacă încerci să rămâi însărcinată

Există anumite alimente care îți pot afecta fertilitatea. Află care sunt acestea și evită-le dacă încerci să rămâi însărcinată.

Pot exista multe motive pentru care nu reușești să rămâi însărcinată, iar alimentația nepotrivită este unul dintre ele. Asta nu înseamnă că dacă ai consumat unul dintre aceste alimente o dată cu siguranță nu mai poți avea copii – însă consumul constant îți poate afecta fertilitatea.

Ce alimente să NU consumi dacă încerci să rămâi însărcinată

Cofeină

O ceașcă de cafea pe zi nu îți va ruina șansele să rămâi însărcinată, însă trebuie să ai grijă să nu exagerezi – consumul de peste 200 mg de cofeină pe zi poate cauza probleme de infertilitate. Ține minte, și energizantul conține cofeină (evident), dar și unele ceaiuri.

Citește și: 7 lucruri pe care le auzi despre fertilitate și care sunt 100% false 

Pește bogat în mercur

Poate că vrei să mănânci mult pește pentru că are un conținut mare de acizi grași omega-3, dar ar trebui să eviți peștele cu un conținut mare de mercur. Carnea de rechin, de pește-spadă și de ton Ahi sunt cele mai bogate în mercur.

Soia

Boabele de soia conțin o formă de estrogen, iar excesul de estrogen poate provoca un dezechilibru hormonal. Acesta poate afecta producția de ovule și ovulația.

Citește și: Metode ușoare pentru a-ți spori fertilitatea 

Alcool

Știi deja că trebuie să renunți la alcool când ești însărcinată, dar acum trebuie să renunți la el dinainte?! Nu neapărat, însă trebuie să ai mare grijă să nu exagerezi. Dacă încerci să rămâi însărcinată, nu depăși două pahare de băutură cu un conținut mediu de alcool pe zi.

Carne procesată – pentru bărbați

Un studiu al Universității Harvard arată că bărbații care consumă des carne procesată au o calitate mai proastă a spermei. Partenerul tău ar trebui să evite mezelurile, crnații, slănina, bacon-ul etc.

Zahăr

Consumul excesiv de zahăr poate scădea nivelul zahărului din sânge, iar asta îți poate afecta hormonii. Evită să folosești zahăr în ceai sau cafea, dulciurile, dar și alte produse precum ketchup-ul.

Citește și: Cum îți afectează stresul șansele să rămâi însărcinată 

 

*articol preluat din RedBook (autor: Sienna Fantozzi)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.