Ce alimente NU trebuie tinute in frigider

Poate crezi că orice aliment se păstrează mai bine dacă este ţinut la frigider, însă realitatea este alta – multe lucruri nu îşi au locul acolo pentru că se strică mai repede decât ar trebui. Iată care sunt acestea:

Uleiul nu trebuie ţinut în frigider pentru că se îngroaşă şi devine aproape ca untul. La unele tipuri de ulei, precum cel de măsline sau cel de nucă de cocos, acest lucru se întâmplă mai repede decât la cel de floarea soarelui, iar după ce îl scoţi din frigider durează foarte mult timp pentru a reveni la temperatura camerei.

Pepenii pot fi ţinuţi la frigider, dar numai după ce i-ai desfăcut. Dacă îi vei băga înainte să îi tai şi să mănânci din ei, îşi vor pierde proprietăţile antioxidante.

Cafeaua îşi pierde aroma dacă este ţinută la frigider, şi ce farmec mai are o cană de cafea fără gustul şi mirosul său îmbietor? În plus, absoarbe mirosurile din jur, deci nu numai că nu va mai avea aroma unică de cafea, ci va mirosi ca alte alimente din frigider. Este recomandat să fie depozitată afară, într-un borcan etanş.

Nici ceapa nu ar trebui ţinută în frigider, pentru că se strică mai repede. De asemenea, mirosul său puternic se răspândeşte imediat în medii închise ca frigiderul, astfel încât atât acesta, cât şi toate alimentele dinauntru vor mirosi a ceapă. Bleah!

Mierea poate fi ţinută în borcan ani de zile fără să se strice. Însă dacă o vei ţine în frigider, ea va începe să se cristalizeze şi să se întărească, astfel încât îţi va fi mult mai greu să o scoţi din borcan.

Nici verdeţurile nu ar trebui ţinute la frigider. Asemeni cafelei, şi acestea absorb mirosurile din jurul lor, deci îşi pierd aroma lor originală. În plus, se vor ofili şi usca. Cel mai recomandat este să fie ţinute într-un bol cu apă, asemeni florilor, sau în cămară.

Alcoolul, în special cel puternic, nu trebuie ţinut în frigider, ci la temperatura camerei. Dacă vrei să fie rece, adaugă cuburi de gheaţă când îl consumi.

Un alt aliment ce nu trebuie sub nicio formă ţinut la frigider este pâinea. Aceasta se usucă foarte repede, iar singurul motiv pentru care ar trebui să pui pâine în frigider este dacă ai un sandwich pe care îl vei mânca mai târziu. În rest, ţine pâinea oriunde altundeva şi împacheteaz-o pentru a-şi reţine umezeala.

Tu ţii vreunul din aceste alimente la frigider?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.