Câte calorii ar trebui să consumi pe zi?

Vrei să dai jos câteva kilograme și îți faci griji că număul de calorii consumate zilnic este cam mare? Înainte de a te apuca să-ți numeri caloriile, trebuie să știi exact câte ar trebui să consumi.

Să-ți dai seama câte calorii trebuie să consumi zilnic este unul dintre marele mistere ale vieții. Trebuie luați în considerare mai mulți factori, printre care sexul, vârsta, înălțimea, dar și metabolismul și nivelul de activitate fizică.

Citește și: Trucuri pentru a consuma mai puține calorii 

„Multe persoane consideră că trebuie să consume cât mai puține calorii dacă vor să slăbească”, spune Felicia Stoler, autorul cărții „Living Skinny in Fat Genes”. „Totuși, dacă nu ai sub 1,60 m, nu e recomandat să consumi sub 1600 de calorii pe zi.”

Iată câte calorii ar trebui să consumi în funcție de câtă mișcare faci:

Dacă ești foarte activă, adică faci sport o oră sau mai mult pe zi, ar trebui să consumi între 2000 și 2500 de calorii pe zi. În cazul bărbaților, ideal ar fi să consume între 2500 și 3000 de calorii pe zi.

Dacă faci sport între 30 și 60 de minute pe zi, ar trebui să consumi în jur de 1900 calorii. În cazul bărbaților, numărul crește la maxim 2500.

Citește și: Cum să scapi de până la 500 de calorii zilnic 

Dacă nu ești prea activă (faci între 5000 și 8000 de pași pe zi), ar trebui să consumi 1800 calorii pe zi. În cazul bărbaților, numărul crește la 2200.

Dacă ești sedentară, ar trebui să consumi 1600 calorii pe zi, iar în cazul bărbaților numărul crește la 1800 de calorii.

Ai grijă ce mănânci, dar nu deveni obsedată de numărarea caloriilor!

Deși este important să știm cam câte calorii ar trebui să consumăm zilnic, acest lucru nu ar trebui să te obsedeze. „În loc să-ți numeri caloriile, concentrează-te pe o dietă bogată în plante și cereale integrale”, mai spune Stoler. De asemenea, e recomandat să umpli jumătate de farfurie cu legume, pentru a-ți limita consumul de calorii.

 

*articol preluat din Woman’s Day (autor: Erin Palinski-Wade)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.