Cât de eficiente sunt cele mai folosite remedii naturale pentru răceală

Când simțim că am răcit, multe dintre noi încercăm să ne vindecăm mai repede cu ajutorul anumitor remedii naturale precum ceaiul de lămâie cu miere, supa de pui, usturoiul, alimente cu vitamina C sau suplimente cu zinc. Însă sunt acestea cu adevărat eficiente?

Pentru început, trebuie să știi că răceala trece de la sine în aproximativ o săptămână. Dacă în această perioadă iei medicamente, ele nu o vindecă, ci îi ameliorează simptomele, pentru ca tu să te simți mai bine. De aceea, e mai bine să îmbunătățești situația prin metode naturale.

Poate echinacea reduce severitatea unei răceli?

Un studiu Cochrane din 2014 a analizat dovezile privind eficacitatea echinaceei în prevenirea și tratarea răcelii, examinând 24 de studii clinice controlate. Concluzia: echinacea NU reduce semnificativ durata răcelilor, dar poate oferi beneficii slabe. Cu toate acestea, nu dăunează, deci dacă simți că te ajută o poți folosi fără probleme atunci când ești răcită.

Amelioreză mierea durerile în gât?

Un ceai de lămâie cu miere este un remediu folosit des când vine vorba de calmarea gâtului. Deși nu există suficiente dovezi pentru a-i susține eficacitatea, dacă simți că te ajută nu strică să continui să bei. Totuși, ține cont de faptul că mierea are un conținut mare de zahăr și calorii, deci nu ar trebui să exagerezi.

Reduce zincul severitatea răcelii?

Există unele dovezi că zincul opate reduce simptome precum congestia nazală, tusea, durerile în gât și răgușeala, însă suplimentele cu zinc pot conține și zahăr. Astfel, pot dăuna sănătății dentare și pot contribui la caloriile inutile.

Poate supă de pui să vindece răceala?

Știm că necesarul de proteine și energie crește în timpul bolilor, iar apetitul și funcționarea gastrică se reduc. De aceea, mâncarea caldă și nutritivă (precum supă de pui – sau orice supă) poate ajuta la restabilirea energiei.

Poate usturoiul să scurteze răceala?

Usturoiul conține un compus numit alicină, care s-a dovedit a fi benefic pentru sistemul imunitar. Totuși, modul în care acesta este prelucrat poate afecta potența alicinei. Cele mai mari beneficii le aduce usturoiul crud, consumat ca atare, tocat sau tăiat.

Alimentele bogate în vitamina C tratează răceala?

Se știe că vitamina C este esențială pentru funcționarea sistemului imunitar și există dovezi care sugerează că poate reduce durata răcelilor. Atunci când ne recuperăm dintr-o boală, o dietă bogată în nutrienți și un sistem inumitar puternic sunt foarte importante, deci vitamina C poate ajuta.

Tu folosești aceste remedii pentru răceală?

 

Citește și: Care este diferența dintre răceală și gripă? 

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar (autor: Naomi Mead)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.