Cât de des trebuie să schimbi lama de ras?

Lama de ras trebuie schimbată mai des decât crezi și, dacă nu o faci la timp, te poți trezi cu infecții sau boli de piele.

Lama de ras este preferata multor femei, mai ales dacă sunt pe fugă sau nu suportă durerea provocată de epilatorul electric sau ceară. Din păcate, acesta este, de obicei, folosită mai mult decât ar trebui.Când ar trebui să schimbăm lama de ras?

În general, aceasta ar trebui aruncată după 3-7 folosiri. Depinde câte lame are, dacă este folosită pe o suprafață mare, dacă părul este des etc.

Citește și: Cum reacționează 3 bărbați la prima epilare inghinală 

Dacă lama nu mai este eficientă. În cazul în care lamele de ras sunt mai proaste, după vreo două folosiri te vei chinui puțin cu ele. Decât să faci asta, mai bine schimbă-le mai des.

Dacă este prea murdară. Fire de păr, urme de spumă de ras sau săpun… dacă lama nu este curățată destul de bine, acestea o vor „înfunda”.

Dacă are urme de rugină. Niciodată, dar NICIODATĂ nu folosi o lamă de ras ruginită!

Ce se poate întâmpla dacă nu schimbi des lama de ras?

Vei pierde mai mult timp atunci când o folosești. Dacă lama nu mai este ascutiță sau este plină de păr, te vei chinui mai mult. Și cine și-ar dori asta? În loc să dai cu lama de 5 ori pe aceeași suprafață, mai bine schimb-o cu una nouă care va lăsa pielea fină instant.

Vei irita pielea. Pentru că freci pielea din nou și din nou cu o lamă murdară sau neascuțită, aceasta se va irita foarte repede. Iar dacă pielea ta este mai sensibilă, vei fi plină de puncte roșii care ustură.

Citește și: Cum poți calma iritațiile după epilare?

E posibil să te tai. Pentru că lama nu mai este eficientă, vei apăsa mai tare. În plus, te vei enerva că pierzi atât de mult timp, astfel că te vei grăbi. Din acest motiv, te poți tăia mult mai ușor și, crede-mă, nu ai vrea asta!

Crești riscul infecțiilor. Uneori, traumele sunt atât de minuscule încât nu sunt vizibile cu ochiul liber – dar ele există! Din cauza lor, te poți trezi brusc cu o infecție, mai ales dacă ai transpirat. Mai mult, e mai ușor să contactezi HPV din cauza acestor micro-răni și iritații din zona intimă.

Tu cât de des schimbi lama de ras?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.