Carnatii, friptura si sunca pot cauza cancer, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Micul dejun și grătarele nu vor mai fi niciodată la fel.

Veste proastă pentru carnivori. Un nou raport al Organizației Mondiale a Sănătății susține că alimentele precum bacon-ul, cârnații, hod dog-ii și chiar friptura pot cauza apariția cancerului. 22 de experți din 10 țări au fost convocați pentru a evalua riscul de apariție a cancerului dintr-o varietate de alimente. Ei s-au uitat peste mai mult de 800 de studii pentru a ajunge la aceste rezultate.

Cercetătorii au descoperit că unele tipuri de carne, în special carnea roșie (vită, porc, miel, cal și capre) sunt, cel mai probabil, cancerigene, fiind asociate cu cancerul de prostată, cel de colon și cel pancreatic.

De ce am ales să fiu vegetariană

Cât despre carnea procesată, precum hot dog-ii sau mezelurile, acestea au fost în mod clar clasificate drept cancericene, fiind asociate cu cancerul de stomac și de colon.

Totuși, nu carnea în sine poate cauza apariția cancerului, cât modul în care aceasta este gătită și procesată.

Potrivit studiului, pentru fiecare 50 de grame de carne procesată zilnic, riscul de apariție a cancerului crește cu 18 procente. Pentru fiecare 100 de grame de carne consumată zilnic, riscul crește la 19 procente. Sigur, aceste procente sunt destul de mici, însă nu ai prefera să fie de 0%?

5 documentare care te conving să mănânci sănătos

Bineînțeles, producătorii de carne nu sunt de acord, ei fiind de părere că este necesar pentru oameni să consume carne.

În general, este destul de greu să dovedești clar că ceva anume poate provoca această boală, pentru că este nevoie de studii de zeci de ani pentru a afla niște date concrete. Cu toate acestea, American Cancer Society recomandă să reducem consumul de carne roșie și carne procesată și să consumăm mai mult pește, dar și multe legume.
*articol preluat din Cosmopolitan NG

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise